KAKO JE PRI VAS?

Poplavljene ulice, zalite kleti, neurje povzroča težave (VIDEO in FOTO)

Na Celjskem so zgodaj popoldne pustošili močnejši nalivi, ki so se preselili na vzhod države.
Fotografija: Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat
Odpri galerijo
Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat

Jugovzhodno od Celja je nastala izrazita nevihtna celica, ki je povzročala krajevno močne nalive, mogoča je bila tudi toča, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje Celje.

Nevihte so bile precej stacionarne in so lahko na istem mestu vztrajale dlje časa. Noč pa še ne bo mirna. Agencija RS za okolje (Arso) opozarja, da lahko ob krajevnih nalivih ponoči močno narastejo posamezni hudourniški vodotoki in manjše reke, pri čemer lahko pride do razlivanj. Vodnatost se bo v prihodnjih dneh povečala po vsej državi. Ob močni nevihti je močno narasla Kučnica Cankova in presegla opozorilni pretok.

Arso je nevarnost razlivanja rek za danes in ponedeljek razglasil za severovzhod države, opozorilo za nevarnost poplav pa za Prekmurje. Po njihovih napovedih bodo pretoki večine rek danes ustaljeni, v ponedeljek in v prihodnjih dneh pa se bo vodnatost po vsej državi nekoliko povečala.


Sicer pa uprava za zaščito in reševanje poroča o kar nekaj posredovanjih zaradi neurja
Ob 17.07 je neurje zajelo občini Rogaševci in Radlje ob Dravi. 

Zaradi udara strele v Breznu, občina Podvelka, je zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Požar, ki je v celoti uničil elektro omarico, so do prihoda gasilcev pogasili stanovalci sami. Gasilci PGD Brezno - Podvelka so s toplotno kamero pregledali prostor ter na kraju pustili elektro agregat. Dežurni delavci Elektra Celje so v stanovanju odklopili elektriko.

Zaradi neurja, ki je zajelo občino Muta, sta na Glavnem trgu meteorna ter fekalna voda zalili kletne in stanovanjske prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Muta so vodo prečrpali, prostore in kanalizacijske jaške v okolici pa očistili ter s tem preprečili zalivanje še več objektov.

Neurje je zajelo tudi občino Cankova, kjer so meteorne vode zalile cestišče in nekaj objektov, ter
občino Murska Sobota, kjer je v naselju Pušča poplavilo ulice.

Ob 18.24 je meteorna voda poplavila več stanovanjskih objektov v naselju Kerinov Grm, občina Krško.

Okoli 19.30 je območje Novega mesta zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalila nekaj kletnih prostorov, ulic, križišč in parkirišč. Podrtih je bilo nekaj dreves. 

 

V naslednjih urah bodo še nastajale krajevno močnejše nevihte, ponoči bo, razen na Primorskem, nevihtna aktivnost zamrla, so še sporočili.
Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat
Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat

Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat
Poplave Cankova. FOTO: J. T. Horvat


Kot smo poročali, velja velika možnost neviht in toče. Preverite, kje je največja verjetnost slabega vremena. 

Radarska slika padavin. FOTO: Arso
Radarska slika padavin. FOTO: Arso

Ste posneli fotografije neurja ali video? Delite jih z nami.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije