Objavili napoved: taka zima nas čaka

Bomo (po nižinah) ostali brez snega?
Fotografija: Če gre verjeti napovedim, bomo pozimi lahko pri kurjavi prihranili kak evro. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Če gre verjeti napovedim, bomo pozimi lahko pri kurjavi prihranili kak evro. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Čeprav nam vremenoslovci za naslednji teden napovedujejo vremenski preobrat, ki naj bi odnesel relativno visoke temperature, ki so nas grele doslej to jesen, pa se nam, če bolj dolgoročne napovedi držijo, ni treba bati, da bomo morali pozimi porabiti veliko za kurjavo.
 
Napoved, ki jo je objavil meteorološki servis AccuWeather, kaže, da se v zimi 2018/19 ne bo ponovil hladni val, ki je Evropo zajel v začetku letošnjega leta. Temperature naj bi bile malček nad povprečjem ponekod v severni in zahodni Evropi. Območje od juga Portugalske prek Španije in Italije do Balkana lahko pričakuje milo do toplo vreme vso zimo, še pravijo. Toplo vreme na Balkanu naj bi zmanjšalo možnost snega po nižinah.

»Medtem ko močan hlad ne bo zajel vse Evrope, pa se bo nekaj valov hladnega zraka spustilo nad vzhodno Evropo, občasno pa bo prišel tudi do osrednjega in zahodnega dela,« napovedujejo. Predvidevajo, da bo najhladneje na območju od Finske do Ukrajine, v drugi polovici zime pa napovedujejo veliko verjetnost močnih neviht na vzhodu Evrope. Močan veter bi lahko januarja pihal po Franciji in Španiji, kasneje pa tudi po Irski, Veliki Britaniji, Belgiji, Nizozemski in severu Nemčije.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije