NEVŠEČNOSTI

Obilno sneženje zajelo državo, Arso izdal opozorilo

Sneg ne bo ponehal ves dan, opozarjajo vremenoslovci.
Fotografija: Sneženje bo zajelo vso Slovenijo. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Sneženje bo zajelo vso Slovenijo. FOTO: Tadej Regent

LJUBLJANA – Po izjemno toplem in suhem januarju so Slovenijo zajele padavine. Po vsej državi že močno sneži. Meja sneženja se bo v notranjosti Slovenije zjutraj in dopoldne od severa postopno spustila do nižin.


Tudi jutri bo snežilo


Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem sprva večinoma šibka burja, ki se bo v noči na soboto okrepila. Temperature bodo okoli 0, le na Primorskem od 6 do 9 stopinj Celzija. Jutri bo oblačno, sneženje bo čez dan postopno ponehalo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja, ki bo popoldne oslabela. Temperature bodo večinoma okoli 0, le na Primorskem od 4 do 6 stopinj Celzija.


Nevarnost na cesti


Po napovedih vremenoslovcev bo sneg moker in se ponekod že oprijema cestišča. Pričakujemo lahko nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljši potovalni čas. Na pot se ne odpravljajte, če to ni nujno potrebno, in ne brez ustrezne zimske opreme. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti.

Obstaja tudi velika nevarnost snežnih plazov.


Nevšečnosti


Sneg ponekod po državi že povzroča nevšečnosti, in sicer se je ob 6.40 na cesto Prevalje–Leše zaradi teže snega podrl električni drog. O dogodku je bil obveščen dežurni Elektra Celje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije