NASILNI PREVZEM?

Obala na nogah: policija že v obalnem zavetišču za živali

Objavljeno 19. junij 2015 19.38 | Posodobljeno 19. junij 2015 22.54 | Piše: M. U., Mo. S.

Nekaj sto podpornikov v zavetišču v bran živalim.

Foto: facebook

KOPER – Na Obali vre. Kot na svojem facebooku sporočajo iz obalnega zavetišča, poteka nenapovedan prevzem koprskega zavetišča za živali od Komunale Koper, ki jo vodi Gašper Gašper Mišič

Tam je bila tudi policija. »Vsi, ki ste zmožni posvojiti psa, pridite in rešite katerega od revčkov, ki je tu že več kot 30 dni in ga po zakonu lahko evtanazirajo!« so zapisali v zavetišču. Policija je začela živali popisovati, »psi v zavetišču so vznemirjeni, nekateri se tresejo, ker jim ni jasno, kaj se dogaja, in poleg vsega niti v izpust ne morejo«.

V zavetišče je medtem menda prišlo že nekaj sto ljudi. »A Barbara Strmole skupaj z glavnim inšpektorjem še vedno vztraja. Ja, z inšpektorjem, ki je pred nekaj dnevi ugotovil, da ni druge izbire, kot da gre zavetišče komunali,« poročajo s kraja. Inšpektor naj bi enemu od podpornikov tudi zagrozil. Čez nekaj časa so sporočili, da so bitko dobili, vojne pa še ne. V kratkem bodo sporočili tudi datum za shod. Do primopredaje namreč ni prišlo, saj so se temu uprli in zavetišča ne bodo kar tako izpustili iz rok.

Direktor koprske komunale Gašpar Gašpar Mišič je za potrebe zavetišča že zaposlil veterinarko. Po poročanju Televizije Slovenija je dejal, da bodo odpravili pomanjkljivosti v zavetišču in poskrbeli, da bo zavetišče eno najboljših v državi oz. širše.

Inšpektorji ugotovili kršitve

Kot poročajo Primorske novice, so danes koprski župan Boris Popovič ter župana v Izoli in Piranu Igor Kolenc in Peter Bossman razdrli pogodbo z Obalnim društvom proti mučenju živali, ki tako več ne upravlja obalnega zavetišča za zapuščene živali v Dvorih pri Sv. Antonu. Začasni upravljavec je postala komunala, kot pravijo na občini, pa je odločitev povezana z obiskom inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, ki je odkrila pomanjkljivosti v zavetišču in izdala odločbo.

Deli s prijatelji