OBČINSKA VOLILNA KOMISIJA

O poražencu in zmagovalcu odločil le en glas. Bodo šteli še enkrat?

Izid je bil neverjetno tesen.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Črt Piksi
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Črt Piksi

V drugem krogu lokalnih volitev je bilo zagotovo najbolj napeto v občini Središče ob Dravi. Tam je o zmagi odločal en sam glasToni Jelovica je po vseh preštetih glasovih dobil 50,04 odstotka oziroma 578 glasov, 49,96 odstotka oziroma 577 glasov pa je dobil Jurij Borko

Na rezultat 2. kroga volitev v Središču ob Dravi se je odzval tudi prvak SDS Janez Janša. »V Središču ob Dravi je razlika 1 glas v škodo našega kandidata - veljalo bi šteti še enkrat,« je zapisal na twitterju. Pohvalil se je tudi, da je bilo v 2. krogu tokrat izvoljenih še devet kandidatk in kandidatov s podporo stranke SDS, štirje od njih pa da so tudi člani SDS. Vsem je tudi čestital.

Bodo šteli še enkrat?

Kot je za naš portal pojasnila predsednica občinske volilne komisije (OVK) občine Središče ob Dravi Jelka Zidarič Trstenjak, so bile od komisije vse glasovnice pregledane in vsi glasovi prešteti v prisotnosti predsednikov posameznega volilnega odbora in v prisotnosti predstavnikov obeh kandidatov za župana.

Ugotovitve OVK so bile po njenih besedah identične z ugotovitvami posameznega volilnega odbora. Če bo kateri izmed predstavnikov kandidatov podal zahtevo za ponovno štetje, bo OVK k ponovnemu štetju povabil oba predstavnika kandidatov. A kot pravi predsednica, do tega trenutka še niso prejeli nobene zahteve za ponovno štetje glasov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije