Sedaj je uradno: prva smrt zaradi novega koronavirusa v Sloveniji

V Sloveniji je bilo do 14. ure potrjenih 181 okužb.
Fotografija: Umrl je v UKC Ljubljana. FOTO: Jure Eržen, Ddelo
Odpri galerijo
Umrl je v UKC Ljubljana. FOTO: Jure Eržen, Ddelo

Minister za zdravje Tomaž Gantar je potrdil, da je tudi v Sloveniji zaradi koronavirusa umrla ena oseba. »Žal se je zgodilo to, kar smo nekako v zvezi z boleznijo pričakovali. Res lahko potrdim prvo žrtev. Gre pa za osebo iz rizične skupine in z rizičnega območja, iz doma starejših občanov,« je povedal za Odmeve na RTV Slovenija.

Pred tem so neuradno poročali, da je umrl starejši moški iz Metlike, kronični bolnik, ki se je zdravil na infekcijski kliniki v Ljubljani. Bival naj bi v Domu starejših občanov v Metliki.

V Metliki so prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili 6. marca pri zdravniku v tamkajšnjem zdravstvenem domu, ki je imel stike s starostniki in osebjem tamkajšnjega doma za starejše občane. V Domu starejših občanov so potrdili, da je pozitivnih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, potem ko so bili pregledani vsi odvzeti brisi. Vsi okuženci so premeščeni v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so sporočili prek svoje spletne strani.
 
Preberite tudi:
Ko koronavirus napade: »Zalije pljuča in ne morete dihati. Tako ljudje umirajo« (VIDEO)
Ljudi je strah: uradno okuženih 26, bojijo se, da jih je dvakrat toliko
Število okuženih se povečuje skoraj tako kot v Italiji

Danes do 14. ure je bilo v Sloveniji potrjenih 181 okužb s koronavirusom. Opravljenih je bilo 5369 testiranj. Situacija po zdravstvenih regijah do 11. ure: Celje: 27 (včeraj 21), Koper: 8 (včeraj 5), Kranj : 7 (včeraj 2), Ljubljana: 75 (včeraj 65), Maribor: 13 (včeraj 9), Murska sobota: 5 (včeraj 5), Novo mesto: 39 (včeraj 31), Nova Gorica : 3 (včeraj 2), Ravne: 1 (včeraj  še nič), tuji državljani: 2Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije