KORONAVIRUS

Neuradno: čaka nas sprostitev nekaterih ukrepov

Kaj nas čaka, bo predvidoma znano zgodaj popoldne po seji vlade.
Fotografija: Bodo res sprostili nekatere ukrepe? Uradno naj bi bilo znano po seji vlade. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Bodo res sprostili nekatere ukrepe? Uradno naj bi bilo znano po seji vlade. FOTO: Leon Vidic, Delo

V sredo popoldne se je vlada sestala s predstavniki zdravstvene stroke v t. i. covidni zasedbi. Kot je sporočil premier Janez Janša, pripravljajo načrt sproščanja ukrepov, ko bo epidemiološko stanje to omogočalo. O načrtu naj bi danes na redni seji odločala še vlada v celotni zasedbi, po seji pa naj bi javnost obvestili, ali nas morda vendarle čaka kakšna sprostitev ali pa morebiti sprememba ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.

Po neuradnih informacijah TV Slovenija je bilo na sestanku doseženo »dokaj veliko soglasje« in bi vlada danes lahko sprostila del storitvenih dejavnosti, morda tudi del javnega prometa. 
 
Preberite tudi:

Pristojni pripravljajo načrt za sproščanje ukrepov, to je zvečer sporočil Janša
Beovićeva o katastrofi, ki nas lahko doleti za praznike



Infektologinja in vodja svetovalne skupine za covid 19 pri ministrstvu za zdravje Bojana Beović je v sredo pred sestankom opozorila, da mora biti sproščanje protikoronskih ukrepov zelo previdno. Epidemiološka situacija po njeni oceni namreč ni dobra, potek epidemije, ki je že za več tednov enak, pa se lahko v vsakem trenutku poslabša. Minister za zdravje Tomaž Gantar pa je ocenil, da pred večjim sproščenjem ukrepov potrebujemo rezervo v zdravstvenem sistemu. Relevanten podatek in glavni kriterij glede morebitnega sproščanja sta število zasedenih bolnišničnih postelj ter število bolnišničnih sprejemov in odpustov v domačo oskrbo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije