PREVARA

Nujno branje za tiste, ki na ta način rezervirate turistične namestitve (FOTO)

Na prvi pogled je videti, da je z oglasom, ki ponuja apartma na Hrvaškem, vse v redu.
Fotografija: Na prvi pogled je videti, kot da je vse v najlepšem redu. FOTO: Varni na internetu
Odpri galerijo
Na prvi pogled je videti, kot da je vse v najlepšem redu. FOTO: Varni na internetu

Varni na internetu, kjer uporabnike redno opozarjajo na aktualne prevare na spletu, so razkrili novo taktiko spletnih goljufov, ki vas lahko kaj kmalu spravi v slabo voljo. Ti so namreč iznašli nov način prevare z rezervacijami apartmajev.

Nepridipravi nastanitev oglašujejo na strani legitimnega ponudnika Booking.com, zato je na prvi pogled videti, da je z oglasom vse v redu. Po rezervaciji vas kontaktirajo prek Whatsappa, kjer pozivajo k plačilu prek povezave v sporočilu. Obenem pa še grozijo z odpovedjo rezervacije, če zneska ne poravnate takoj.

»Gre za napredno obliko phishing napada. Povezava v sporočilu vodi na lažno spletno stran, ki uporablja grafično podobo Bookinga. Žrtev tako dobi lažen občutek legitimnosti spletnega mesta in vnese podatke o kreditni kartici, s čimer napadalcem omogoči krajo sredstev z računa,« opozarjajo Varni na internetu.

Ste tudi vi na povezavi vpisali podatke svoje kreditne kartice? V tem primeru nemudoma kontaktirajte svojo banko. Če je prišlo do oškodovanja, to čim prej prijavite policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije