OJOJ

Novinarka presenetila direktorico: Tega pa ni bilo med vprašanji (VIDEO)

Objavljeno 06. marec 2020 12.58 | Posodobljeno 06. marec 2020 13.06 | Piše: P. Pa.

Anja Osojnik brez priprave ni znala povedati, kakšno delo opravlja. 

Anja Osojnik. FOTO: RTV Slovenija
Ko človeka vprašamo, kaj je njegovo delo v službi in kaj počne, odgovor na vprašanje ne bi smel biti pretežak, kajne? A očitno se ta direktorici ljubljanskega regijskega centra za socialno delo Anji Osojnik ni zdel tako lahek kot večini izmed nas.

»Tega pa ni bilo med vprašanji,« je dejala, ko so jo novinarji RTV za oddajo EkstraVisor povprašali, kaj je njeno delo. »Samo, da prekinem. Res sem se fokusirala na vprašanja in se mi zdi prav, da sem vprašana to, kar smo se dogovorili,« je dejala.

Ko ji je novinarka odgovorila, da bi na tem mestu znala odgovoriti, kaj je njeno delo, in da ji verjetno takega vprašanja ni treba pošiljati vnaprej, je odvrnila: »No, ja, to se strinjam. A bi se mi zdelo fer, da se pripravim.« Nato je vstala in zapustila snemalno mesto. Čez nekaj minut se je sicer vrnila in odgovarjala na vprašanja.Anja Osojnik se ni prvič znašla v medijih. Le tri tedne po nastopu funkcije so ji namreč v anonimnem pismu očitali mobing, nevzdržne razmere, neučakanost, pretirano nadzorovanje in grožnje.

V oddaji EkstraVisor so govorili o socialnih transferjih in nedavni reorganizaciji centrov za socialno pomoč in se spraševali, ali je bila reorganizacija uspešna.
Deli s prijatelji