LOKALNE VOLITVE

Novi župan Jesenic znani obraz v slovenskem športu

V drugem krogu je dobil dobrih 53 odstotkov glasov.
Fotografija: Peter Bohinec. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Peter Bohinec. FOTO: Leon Vidic, Delo

Na Jesenicah je v drugem krogu lokalnih volitev po večini preštetih glasovnic po delnih neuradnih izidih slavil predsednik jeseniškega hokejskega kluba Peter Bohinec (SD), ki je dobil 53,30 odstotka glasov. Za dosedanjega župana Blaža Račiča je glasovalo 46,70 odstotka volivcev.

Volilna udeležba v drugem krogu lokalnih volitev je po neuradnih delnih izidih 24,82-odstotna.

SD, ki je na Jesenicah tradicionalno močna, je v boj za župansko funkcijo poslala 47-letnega menedžerja in predsednika jeseniškega hokejskega kluba Bohinca. Kot je povedal pred volitvami, se je za kandidaturo odločil, ker Jesenice po dolgih letih stagnacije nujno potrebujejo ljudi z vizijo. Sam ima izkušnje in znanja, ki jih je pridobil skozi leta delovanja na različnih funkcijah na ministrstvih. Bohinca je pred drugim krogom lokalnih volitev podprla kandidatka Gibanja Svoboda, ki je dobila petino glasov volivcev.

V občinskem svetu bo imelo Gibanje Svoboda osem mandatov, SD pet, enako Neodvisna lista za boljše Jesenice. Sledi SDS s tremi mandati, prav toliko jih ima Županova lista za naše Jesenice. Državljansko gibanje Resni.ca, NSi, Levica in SLS pa so osvojili po en mandat.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas