IZBRAN

Novi direktor ŠOU z ministrsko plačo

Objavljeno 01. marec 2013 22.00 | Posodobljeno 01. marec 2013 22.02 | Piše: Ma. F., STA

Andrej Klasinc bo imel 5250 evrov bruto plače, ob sporazumni razveljavitvi pogodbe pa mu pripada odpravnina v višini 47.000 evrov bruto.

Novi direktor Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani je Andrej Klasinc.

LJUBLJANA – Študentski zbor Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani je na četrtkovi seji za novega direktorja organizacije potrdil Andreja Klasinca, so sporočili iz ŠOU. Njegov mandat bo trajal štiri leta, naloge pa je prevzel z današnjim dnem. Po poročanju današnjega Dnevnika bo imel 5250 evrov bruto plače.

Pa poglejmo primerjavo plače novega direktorja ŠOU z nekaterimi funkcionarji. Podoben znesek, kot ga bo dobival Klasinc, dobivajo tudi minister za kmetijstvo in okolje (5262 evrov bruto), minister za zunanje zadeve (5231 evrov bruto), podpredsednik DZ (5252 evrov bruto), minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (5215 evrov bruto) ali pa minister za pravosodje in upravo (5200 evrov bruto).

Odpravnina v višini 47.000 evrov oziroma 63.000 evrov

Klasincu, ki je nekdanji direktor Term Ptuj, bo po poročanju Dnevnika ob sporazumni razveljavitvi pogodbe pripadala odpravnina v višini 47.000 evrov bruto, v primeru enostranske prekinitve pogodbe od organizacije pa 63.000 evrov bruto.

Dnevnik piše, da so v ŠOU v Ljubljani v devetih letih zamenjali šest direktorjev. Prejšnji direktor Rok Sotlar je prejemal 5800 evrov bruto plače, ob odhodu pa mu je študentsko predsedstvo namenilo 40.000 evrov bruto odpravnine, še piše časnik.

12 prijavljenih na razpis

Klasinca je študentskemu zboru v izvolitev predlagalo predsedstvo organizacije, so zapisali pri ŠOU v Ljubljani in dodali, da je predsedstvo najprej opravilo pogovore s petimi kandidati od 12, ki so se prijavili na razpis.

V skladu s pravilnikom direktor ŠOU v Ljubljani zastopa organizacijo v pravnem prometu in skrbi za zakonitost poslovanja organizacije ter za zagotavljanje finančnih sredstev za delovanje organov organizacije. Organizira tudi delo strokovnih služb ter predpisuje pristojnosti in odgovornosti zaposlenih pri materialno-finančnem poslovanju. Svojo funkcijo opravlja profesionalno, so še sporočili iz ŠOU v Ljubljani.

Deli s prijatelji