ODHOD SEKRETARKE

Nove puščice Bregantovi: kršila naj bi priporočila Nijz

Objavljeno 21. november 2020 19.46 | Posodobljeno 21. november 2020 22.09 | Piše: Š. R.

Napotena naj bi bila v izolacijo, a se je vseeno srečala s televizijsko ekipo.

Tina Bregant naj bi kršila priporočila Nijz. FOTO: Mavric Pivk 
Potem ko naj bi včeraj minister za zdravje Tomaž Gantar vladi predlagal razrešitev državne sekretarke na ministrstvu Tine Bregant, se je ta danes znašla pod plazom novih kritik, in sicer, da je kršila priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz), potem ko je včeraj podala izjavo za TV Slovenija o domnevni razrešitvi.

Čeprav naj bi bila zaradi stika z okuženo osebo v samoizolaciji, se je srečala s televizijsko ekipo. Kot je poročala TV Slovenija, naj bi bila z osebo v zaprtem prostoru skoraj tri ure. Kljub upoštevanju drugih priporočil (razdalje in mask) pa so bili vsi preventivno napoteni v samoizolacijo. Bregantova se je vseeno odzvala povabilu RTV, da poda izjavo, četudi ji je novinar ponudil možnost, da se odzove prek videoklica, a se je vseeno odločila, da se sreča z ekipo.

»Epidemiolog me ni označil kot visokorizični kontakt, nisem razvila ne simptomov ne znakov, nisem bila napotena v karanteno, ker nisem razvila simptomov in znakov, tudi v izolaciji nisem bila, nisem v bolniškem staležu,« se je odzvala Bregantova, ki je sicer pogosto nastopala z zelo strogimi nazori, predvsem glede nošenja mask.

Vendar pa so priporočila Nijz jasna: ne glede na to, ali je bil stik visoko tvegan ali ne, osebam, ki so v samoizolaciji ne dovoljujejo stikov z drugimi ljudmi.
Deli s prijatelji