IZVRŠNI DIREKTOR

Nove kadrovske rošade v vrhu slabe banke

Objavljeno 25. april 2019 13.28 | Posodobljeno 25. april 2019 13.22 | Piše: STA, T. V.

Matej Pirc postal glavni izvršni direktor DUTB, od konca januarja je to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti.

Matej Pirc je bil doslej vršilec dolžnosti glavnega izvršnega direktorja DUTB. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
LJUBLJANA – Neizvršni direktorji Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) so za glavnega izvršnega direktorja t. i. slabe banke imenovali Mateja Pirca, ki je od konca januarja to funkcijo opravljal kot vršilec dolžnosti, so za STA povedali v DUTB.

Mesto glavnega izvršnega direktorja, ki je vodilna operativna funkcija v DUTB, se je izpraznilo po odhodu Madžara Imreja Balogha sredi lanskega decembra. Baloh je s položaja uradno odstopil iz osebnih razlogov, a že predhodno dogajanje v DUTB je nakazovalo, da ni več užival zaupanja spremenjenega upravnega odbora.

Številne menjave

Na njegovo mesto so neizvršni direktorji DUTB konec januarja začasno imenovali nekdanjega prvega moža Slovenskega državnega holdinga in dotedanjega finančnega direktorja DUTB Pirca, ki je bil tudi edini izvršni direktor DUTB, potem ko sta se v preteklih tednih s položaja poslovila Andrej Prebil in Jože Jaklin.

V DUTB je bilo že pred tem precej kadrovskih menjav. Vlada je namreč iz upravnega odbora DUTB odpoklicala predsednika Miha Juharta in za neizvršnega direktorja imenovala Tomaža Beska. Nato je v vlogi skupščine DUTB za neizvršnega direktorja imenovala še Marka Tišmo.

Vlada uvedla spremembe

Vse te kadrovske spremembe so sledile objavi ugotovitev interne revizije v DUTB, da so bile pri prodaji zemljišča, na katerem tovarno v Logatcu dokončuje švicarski Lonstroff, storjene nepravilnosti in da niso bili spoštovani interni akti. Vlada je sicer prejšnji teden določila nove smernice za delovanje DUTB.

Po novem bo morala DUTB strateško pomembne poslovne odločitve predložiti v presojo in soglasje vladi kot skupščini, spremembe je vlada vnesla tudi na področje cenitve nepremičnin in v razmejitev pristojnosti med izvršnimi direktorji in upravnim odborom kot celoto.
Deli s prijatelji