Novakovi načrtujejo dopust za 500 evrov, take so njihove možnosti

Kako boste pa vi unovčili turistične bone?
Fotografija: Domači turisti naj bi letos reševali slovenski turizem. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Domači turisti naj bi letos reševali slovenski turizem. FOTO: Voranc Vogel

Vlada je v okviru predloga tretjega protikoronskega zakona predvidela turistične bone za Slovence, ki naj bi jih unovčili v Sloveniji in tako pomagali slovenskemu turizmu, saj ga je epidemija novega koronavirusa spravila na kolena. Vsak polnoletni Slovenec bo prejel bon v vrednosti 200 evrov, mladoletni pa 50. To pomeni, da bo štiričlanska družina z dvema mladoletnima otrokoma prejela 500 evrov v bonih. Boni naj ne bi bili prenosljivi, razen med družinskimi člani, več podrobnosti pa bodo še predstavili oziroma bo podrobnosti urejala uredba.
 
Preberite tudi:

Takšni so pogoji za koriščenje turističnih bonov (VIDEO)



Namen bonov je, da bi Slovenci poleg bonov še dodatno zapravili, preverili pa smo, kaj je za štiričlansko družino na voljo za 500 evrov. Fiktivna družina Novak – oče Janez, mama Marija, devetletna Špela in sedemletni Peter – so si po koncu epidemije zaželeli malo luksuza, in to na obali. V hotelu Kempinski Palace bi lahko rezervirali predsedniški apartma 24. in 25. junija za 1.295 evrov. Cena vključuje nočitev z razkošnim samopostrežnim zajtrkom v Kristalni dvorani, vstop v Rose Spa center (savne, bazen in fitnes), brezplačno uporabo wifija, parkirišče in DDV. Turistična taksa 2,50 evra po osebi na dan ni vključena. Malce preveč razkošna cena za našo fiktivno družino? Raje se bodo odločili za dopust, kjer jim ob bonih ne bo treba doplačati še 800 evrov.

Bled je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Bled je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odločili so se preveriti, koliko bi jih stal obisk turistične kmetije v Prekmurju. Cene se za dopustovanje med 20. in 23. junijem (tri nočitve) gibljejo od 150 evrov (studio), 180 evrov (apartma z dvema spalnicama) do 300 evrov (štiriposteljna soba). Ob nekaj manj razkošja si lahko Novakovi privoščijo večdnevni dopust.

Nenadoma se jim razkošje ne zdi več tako zelo pomembno, razmišljajo pa tudi o dopustu na drugem koncu države, med našimi vršaci na Gorenjskem. Zamikal jih je kmečki turizem v okolici Bleda. Nekaj klikov in izračunajo, da bi jih dve noči prvi konec tedna v juliju stali med 250 in 370 evri. Celotedensko dopustovanje v okolici Bleda pa bi jih (za sedem nočitev v začetku julija) stalo med malo več kot 700 pa vse do skoraj 1.300 evrov.

Bolj kot ne iz radovednosti so preverili še, koliko bi jih stala nočitev v katerem izmed hotelov na Bledu. Cene dveh nočitev v teh se za družino gibljejo od 370 evrov (hotel s štirimi zvezdicami) do 925 evrov. Za nočitev v hotelu v ne preveč oddaljenih Lescah bi odšteli 250 evrov.

Vendar pa Novakovi niso povsem obupali nad dopustovanjem na Obali. Za tri noči od prazničnega 25. junija do nedelje 28. junija lahko izbirajo med nastanitvami od 280 evrov (apartma z dvema zvezdicama v Portorožu), mikavno je tudi dopustovanje v hotelu s tremi zvezdicami za 720 evrov, a se bodo verjetno raje odločili za hotel v Kopru, kjer bodo odšteli 480 evrov.
 

Kaj pa vi? Boste unovčili turistične bone in iskali namestitve, kjer vam bo treba doplačati čim manj ali celo nič, ali pa boste za pomoč slovenskemu turizmu in za svojo večje ugodje nekoliko bolj pripravljeni odpreti svoje denarnice? Pišite nam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije