UKREPI

Vladna odločitev: novost pri prečkanju meje, več ljudi tudi v bazenih in savnah

Vlada je podaljšala veljavnost protikoronskih omejitvenih ukrepov glede zbiranja ljudi, delovanja avtošol, nošnje mask in razkuževanja rok.
Fotografija: meja FOTO: Meja
Odpri galerijo
meja FOTO: Meja

Vlada je podaljšala veljavnost protikoronskih omejitvenih ukrepov glede zbiranja ljudi, delovanja avtošol, nošnje mask in razkuževanja rok ter glede obvezne namestitve razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah. Poleg tega je nekoliko spremenila odloka o začasnih omejitvah kolektivnega uresničevanja verske svobode.


Tako se za sedem dni podaljšuje veljavnost odlokov o začasni prepovedi zbiranja ljudi, o omejitvah in načinu izvajanja ponujanja in prodajanja blaga in storitev neposredno potrošnikom na področju voznikov in vozil, o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z novim koronavirusom ter o obvezni namestitvi razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom).


Sprememba pri uresničevanju verske svobode

Vlada je danes prav tako podaljšala veljavnost odloka o začasnih omejitvah kolektivnega uresničevanja verske svobode, odlok pa je tudi dopolnila z opredelitvijo, koliko oseb lahko v zaprtih prostorih ali na prostem kolektivno uresničuje versko svobodo.
image_alt
Odprava omejitev: cepiva je dovolj za vse — Janša: čaka nas sproščeno poletje (VIDEO)

Odslej bo lahko v zaprtem prostoru in na odprti površini, kjer se za kolektivno uresničevanje verske svobode uporabljajo tudi fiksni sedeži, zasedenih do 50 odstotkov razpoložljivih sedišč. Ob tem bo morala biti zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 metra, razen med člani skupnega gospodinjstva. Tam, kjer sedišč ni ali pa so ta postavljena, pa bo morala biti med udeleženci oziroma postavljenimi sedišči zagotovljena razdalja najmanj 1,5 metra, razen med osebami iz skupnega gospodinjstva.
 

S ponedeljkom sproščanje ukrepov

Vlada pa je na današnji seji s ponedeljkom sprostila ukrepe na področju izvajanja dimnikarskih storitev, gradbenih del in kongresne dejavnosti. Zrahljala je omejitve pri ponujanju nastanitev in predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih. Ukinila je prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih.

Preberite še: 
image_alt
Vlada in predstavniki zdravstva pretresajo ukrepe


Kot so sporočili iz urada vlade za komuniciranje, bo s ponedeljkom dovoljeno izvajanje kongresne dejavnosti ob pogoju, da zaposleni in potrošniki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Manjše bodo omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot.

Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.

Novost je dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Ta pogoj morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Zasedenost razpoložljivih zmogljivosti je omejena na 75 odstotkov.

Trgovski centri bodo morali po novem na posamezno stranko zagotavljati 10 kvadratnih metrov, ne več 20 kvadratnih metrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije