NACIONALNI PREVOZNIK

Nova Adria? Samo v prvem letu z ogromno izgubo

Zaposlovala bi okoli 200 ljudi.
Fotografija: Ob stečaju Adrie je brez dela ostalo več kot 500 ljudi. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Ob stečaju Adrie je brez dela ostalo več kot 500 ljudi. FOTO: Matej Družnik

LJUBLJANA – Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je nekdanjim pilotom Adrie Airways predstavila poslovni načrt nove slovenske letalske družbe, je poročal Radio Slovenija

En mesec po stečaju Adrie so na slabi banki potekale prve predstavitve projekta morebitne ustanovitve nove letalske družbe. Vlada je slabi banki namreč zaupala preverjanje možnosti ustanovitve novega nacionalnega letalskega prevoznika. 

Družba bi sprva letela s petimi Canadairovimi letali, zaposlila bi do 200 ljudi, zaradi vzpostavitve celotne letalske operacije pa bi prvo leto sklenila z 20 milijoni evrov izgube, je neuradno izvedel Radio Slovenija.

Če bi ideja o ustanovitvi novega prevoznika dobila zeleno luč, bi ustanovitelj – domnevno DUTB v sodelovanju s partnerjem – do vsega, kar potrebuje za zagon, najlažje in najhitreje prišel z nakupom tako imenovane Adrijine poslovne celote, ki je na voljo v stečajni masi, je še poročal nacionalni radio.

Na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so za STA povedali, da od DUTB še niso prejeli izračunov o morebitni ustanovitvi novega letalskega prevoznika.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije