GORNJA RADGONA

Njihova edina nagrada so čiste vode

Radgonski ribiči praznovali 60. rojstni dan. V senci postregli okusne postrvi in pasulj.
Fotografija: Srečanje je potekalo v prijetnem razpoloženju.
Odpri galerijo
Srečanje je potekalo v prijetnem razpoloženju.

Kljub veliki vročini je bilo v senci dreves ob ribnikih v Zgornjem Konjišču v Apaški dolini prijetno, veselo in slovesno. Upravičeno, kajti Ribiška družina Radgona je s petimi temeljnimi enotami (Apače, Gornja Radgona, Radenci, Tišina in Videm) in skupno več kot 510 članicami in člani praznovala visok jubilej – 60-letnico uspešnega delovanja. Gre za eno najmočnejših RD v Pomurju in Sloveniji.
Nagradili so tudi najmlajše člane.
Nagradili so tudi najmlajše člane.

Na slovesnosti se je zbralo več kot 300 članic in članov ter številni gostje: predstavniki RZS in ZRD Pomurja, stanovskih društev iz Pomurja in Štajerske, lovskih družin, župani in podžupani nekaterih občin. Zaslužnim so podelili 160 priznanj, odlikovanj in zahvalnic RZS ter RD Radgona.
Na slovesnosti, ki jo je povezoval neutrudni sekretar RD Radgona Vladimir Drvarič, so za kulturni program poskrbeli godbeniki pihalnih orkestrov iz Gornje Radgone in Apač.
Najstarejši član družine Janko Kolbl
Najstarejši član družine Janko Kolbl

Slavnostni govornik je bil dolgoletni in aktualni predsednik RD Radgona Andrej Vreča; z zadovoljstvom je ugotovil, da imajo v primerjavi z drugimi družinami veliko mladih.

Pohvalil je mnoge članice in člane, ki so z veliko odrekanja naredili marsikaj koristnega za družino, ter izpostavil sekretarja Drvariča, ki je med drugim ob jubileju pripravil enkraten pregled delovanja družine v vseh šestih desetletjih. Ob tej priložnosti so pripravili barvni bilten. »Poseben pečat k razvoju družine so prispevali gospodarske družbe, podjetja, obrtniki, občine, krajevne skupnosti in krajani. To, kar ste želeli v zadnjih letih doseči, ste presegli. Z ustvarjalnostjo in odrekanjem ste presegli sami sebe. Edina nagrada in zadoščenje za to delo so urejene in čiste vode,« je poudaril Vreča.

Med ribiči je bil tudi Janko Kolbl, ki je ribiški izpit opravil davnega leta 1963 in je torej član družine že 56 let.
Radgonski ribiški okoliš je razdeljen na sedem revirjev (reka Mura, reka Ščavnica, potoki, mrtvice, gramoznice, Negovsko in Blaguško jezero) z natanko 223,4 hektarja vodnih površin. Skrbeti za ribji živelj v tako velikih vodah in ga varovati pred onesnaženjem ni mačji kašelj.


V RD letno v vode vložijo več kot 12 ton rib, skupaj z mladicami. Izjemno so ponosni na število mladih ribičev, kot je v nagovoru poudaril tudi sekretar Ribiške zveze Slovenije Igor Miličič. Tudi župan Apač, dr. Andrej Steyer, je pohvalil radgonske ribiče in dejal, da so lahko ponosni na objekt, ki ga imajo v Zgornjem Konjišču.
Vodstvo družine
Vodstvo družine

Slavljenci in gosti so po nagovorih posedeli v senci ob okusnem pasulju in pečenih postrveh ter seveda tekočih dobrotah.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije