PCT NA VSAKEM KORAKU

Nič krivi delavci so tarča groženj zaradi PCT, poglejte, kaj poslušajo (VIDEO)

Raper Zlatko je odšel mimo varnostnika brez PCT.
Fotografija: Preverjanje PCT-pogoja v Mladinski knjigi FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Preverjanje PCT-pogoja v Mladinski knjigi FOTO: Leon Vidic, Delo

Te dni, ko je začel veljati odlok o pogoju PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev, je po Sloveniji obilo slabe volje. Nezadovoljni so seveda nasprotniki cepljenja, saj menijo, da država posega v njihove osnovne pravice, prav tako pa uslužbenci, ki morajo preverjati pogoje PCT. Nanje se namreč zlivata gnev ter nezadovoljstvo in so tudi tarča groženj, čeprav le opravljajo svoje delo.

Poročali smo že o incidentu na brežiškem bencinskem servisu pa tudi o varnostniku v nakupovalnem središču, ki je moral na pomoč poklicati policijo. Zgodbi nista edini, vsak dan so nič krivi delavci deležni kritik, prerekanj in so mnogokrat napadeni na osebni ravni zaradi službe, ki jo opravljajo.



Policijska uprava Kranj poroča, da obravnavajo prijavo podjetja zaradi stranke, ki je želela pri njih opraviti storitev in se ni hotela izkazati s PCT-pogojem. »Ob prihodu policije je moški to potem storil. Pozivamo k strpnosti in razumevanju v takih primerih. Gre za ukrep države, ki ga uslužbenci, varnostniki in drugi zaposleni morajo izvajati, na uporabnikih storitev pa je, da ga upoštevajo. Enako velja tudi za maske. Predpisano je, kdaj in kje je maska obvezna, zunaj odlokov pa imajo lahko svoja pravila tudi podjetja sama (hišni red). Prosimo, razumite, da imate pred seboj človeka, ki mora izpolnjevati enake pogoje kot vi in da je ta zaposleni tam zaradi svoje službe, svojega preživetja, ne pa zato, ker bi si pravila izmislil sam. Verjamemo, da smo dobra družba in da je zavedanje o odgovornosti še vedno naša vrednota, zato nihče od njih ne zasluži, da je tarča takšnega nezadovoljstva, nestrinjanja in ignorance,« je k strpnosti pozvala tudi policija.
 

Tudi Zlatko mimo varnostnika


Varnostnika v trgovskem centru je v neugoden položaj postavil tudi slovenski reper Zlatana Čordić Zlatko, ki se je brez PCT odpravil v eno od večjih trgovin. Ko ga je opozoril na kriterije PCT, mu je Zlatko odvrnil, da ga ne želijo poniževati in da so na njegovi strani, vseeno pa sta s prijateljem mimo njega vstopila v trgovino, kajpak tudi brez zaščitnih mask. »Spoštujem jih, vem, da opravljajo samo svoje delo, vem, da so pod pritiskom, treba se je pogovarjati in najti kulturno rešitev,« je med drugim v videu dejal Zlatko, čeprav je varnostnika spravil v kočljiv položaj, zaradi katerega se bo morda moral zagovarjati pred nadrejenimi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije