AFGANISTAN

Ni več upanja, da bi z letalom rešili sodelavca Slovenske vojske

Evakuacija sodelavca Slovenske vojske prek letališča v Kabulu ni več mogoča.
Fotografija: Letališče v Kabulu so zaprli. FOTO: US Marines, Via Reuters
Odpri galerijo
Letališče v Kabulu so zaprli. FOTO: US Marines, Via Reuters

Ministrstvo za obrambo (Mors) si še vedno prizadeva, da bi iz Afganistana na varno pomagali tudi družini drugega lokalnega sodelavca Slovenske vojske. Po več poskusih, da bi jo varno prepeljali na letališče v Kabulu, v luči zaostrenih varnostnih razmer to žal ni več mogoče, prizadevajo pa si za druge možnosti umika, so sporočili z ministrstva.»Ob upoštevanju odločitev lokalnega sodelavca Slovenske vojske in njegove družine glede drugih možnosti umika iz Afganistana mu bo ministrstvo za obrambo še naprej pomagalo, da bi se vsi člani družine varno umaknili iz Afganistana in nato v Slovenijo, ki jim je že zagotovila pravni status za prihod in bivanje v naši državi,« so sporočili.

Drugih podrobnosti z Morsa niso sporočili. Kot so zapisali, pa zaradi zagotavljanja varnosti lokalnega sodelavca in njegove družine podrobnejših informacij tudi v prihodnje ne bodo posredovali.

Ministrstvo je konec prejšnjega tedna iz Kabula uspešno evakuiralo afganistanskega sodelavca Slovenske vojske z družino. Prejšnji petek zvečer so pristali na brniškem letališču, kjer so jih pričakali predstavniki ministrstva in vojske, ki so koordinirali evakuacijo iz Kabula.

image_alt
Letalo s šestimi Afganistanci že v Sloveniji

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas