APRILSKO VREME

Ni še konec, spet bo snežilo

Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metrov.
Fotografija: Sneg je pobelil tudi zasavske hribe. FOTO: Polona Malovrh
Odpri galerijo
Sneg je pobelil tudi zasavske hribe. FOTO: Polona Malovrh

Za tiste, ki jih je današnji drugoaprilski sneg spravil v slabo voljo, imamo še eno novico: v kratkem bo spet snežilo. Sneg je namreč napovedan tudi za danes zvečer.

Zvečer se bodo padavine od severa znova nekoliko okrepile in zajele večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 m. Padavine bodo ponoči ponehale. V severni Sloveniji bo prehodno zapihal severnik, na Primorskem pa šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) v alpskih dolinah okoli –5, drugod od –1 do 5 °C.

Kakšna bo nedelja?

V nedeljo bo pretežno oblačno. Več jasnine bo na Primorskem, kjer bo dopoldne še pihala šibka burja. V Prekmurju in na Štajerskem bo pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Goriškem in ob morju do 13 °C.

Nekoliko jasnejše in toplejše vreme napovedujejo za ponedeljek in torek. V ponedeljek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in hladnim jutrom, v torek pa bo na vzhodu sončno, drugod bo občasno več oblačnosti. Pihal bo jugozahodnik, toplejše bo.

Previdno na cestah

V primeru sneženja je na območjih, kjer se sneg oprijema vozišča, še vedno obvezna zimska oprema.

Cesta čez prelaz Vršič je zaradi nevarnosti proženja snežnih plazov zaprta za ves promet. Na cesti čez prelaza Jezerski vrh in Korensko sedlo so obvezne verige na avstrijski strani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije