VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Nevihte s točo zajele državo, poplavilo osnovno šolo in zdravstveni dom

V osrednji Sloveniji je zalivalo kleti in podiralo drevesa.
Fotografija: Fotografija je simbočičan. FOTO: Pika, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Fotografija je simbočičan. FOTO: Pika, bralka poročevalka

LJUBLJANA – Območja občin Ljubljana, Dol pri Ljubljani, Litija, Moravče ter predvsem Domžale in Trzin je danes malo pred 17. uro prizadelo neurje z obilnimi padavinami in vetrom. Pri upravi za zaščito in reševanje so doslej zabeležili 41 dogodkov, povezanih z vremenskimi nevšečnostmi. Meteorna voda je v 36 primerih poplavljala kleti objektov, v petih primerih pa je šlo za vetrolom. 

Poplave

Domžale je ob 16.37 zajelo neurje s točo, vozniki pa so spet ustavljali pod nadvozi. Meteorna voda je zalila več stanovanjskih objektov, dom starejših občanov, tamkajšnjo osnovno šolo in zdravstveni dom.



Neurje se je razbesnelo tudi nad Ljubljano, kjer so zaradi močnega vetra tri drevesa padla na cesto in ovirala promet. V  enem primeru so drevo razžagali in odstranili gasilci GB Ljubljana, v dveh primerih pa dežurni delavci cestnega podjetja.

Ponoči se bo umirilo 

Posredujejo gasilci lokalnih prostovoljnih gasilskih društev in poklicni domžalski gasilci Domžale. Sanacija posledic je še v teku. Proti večeru se bo stanje po napovedih umirilo, ponoči pa naj bi padavine povsod ponehale, razjasnilo se bo, napoveduje Arso. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije