REKORDNE ŠTEVILKE

Neverjetni podvig: Slovenec zbral štiri milijone za svoj projekt (VIDEO)

Gre za inovativno ptičjo hranilnico.
Fotografija: FOTO: Kickstarter, Bird Buddy
Odpri galerijo
FOTO: Kickstarter, Bird Buddy

Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter podira rekorde. Avtor projekta je Žiga Vrtačič, razvijalec Franci Zidar, oblikovalec pa Američan Kyle Buzzard. Njihov cilj je bil, da zberejo 50 tisoč evrov, trenutno pa znesek presega že štiri milijone. Njihov projekt pametne ptičje hranilnice je očitno navdušil ljubitelje pernatih živali in število podpornikov vztrajno raste. 

Prepozna do tisoč vrst

Osnovni komplet pametne ptičje hišice Bird Buddy obsega sodobno zasnovano ptičjo hišico s posodo za ptičjo hrano in snemljivim modulom, ki vključuje majhno vgrajeno video kamero z mikrofonom in s senzorjem za zaznavanje gibanja. Senzor zazna prihod ptice in lastnika o tem obvesti prek telefona. Tako lahko prek mobilne aplikacije ptico opazuje in jo fotografira.

Aplikacija s tehnologijo umetne inteligence določi vrsto ptice, tako po videzu kot po oglašanju. Trenutno lahko prepozna okoli tisoč ptičjih vrst. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije