TOČA

Nevarnosti še ni konec, vremenarji znova opozarjajo

Dosegel nas bo vročinski val, napovedujejo.
Fotografija: Toča je včeraj marsikje pobelila zelenice. FOTO: Anita, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Toča je včeraj marsikje pobelila zelenice. FOTO: Anita, bralka poročevalka

LJUBLJANA – V torek so se nad Slovenijo razvile številne hude nevihte, marsikje je toča velikosti teniških žogic povzročila veliko škodo. Predvsem na Gorenjskem, Notranjskem, Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini so nastajale močne nevihte, toča in številne strele.

Poskrbite, da vas ne ujame toča kje na prostem, saj utegne biti zelo boleče. FOTO: Snežana, bralka poročevalka
Poskrbite, da vas ne ujame toča kje na prostem, saj utegne biti zelo boleče. FOTO: Snežana, bralka poročevalka
Predvsem v vzhodni polovici države so se zvečer pojavljali tudi močnejši sunki vetra, ki so dosegali hitrosti do okrog 60 kilometrov na uro. Največ dežja je padlo na postaji v Zgornji Radovni (okrog 110 litrov na kvadratni meter). Več kot 40 litrov na kvadratni meter je padlo tudi na postajah Velike Lašče in Rudno polje, so sporočili iz Agencije RS za okolje (Arso).

Možne močnejše nevihte

Tudi danes je ozračje še vedno potencialno nestabilno, a je zaradi segrevanja v višinah na voljo manj energije kakor včeraj. Tudi relativna vlažnost zraka je nekoliko nižja. Popoldne so vseeno možne posamezne nevihte, ni povsem izključeno, da bo kakšna tudi močnejša.

V četrtek bo zapihal bolj suh in zelo topel jugozahodni veter, ki bo stabiliziral ozračje. Od četrtka do vključno sobote so zato nevihtne malo verjetne. Dosegel nas bo vročinski val. V petek in soboto bodo najvišje temperature po nižinah od 32 do 35 stopinj Celzija. Vroče bo tudi v nedeljo, ko bodo popoldne že možne nevihte. Prihodnji teden bo spremenljivo vreme s pogostimi plohami in nevihtami predvsem v popoldanskem času. Temperature po nižinah bodo večinoma od 25 do 30 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije