OPOZORILO

Nevarne vremenske razmere: Slovenija ostaja obarvana oranžno, previdno na cesti

Zaradi večje količine padavin ter vode na vozišču so vozne lastnosti slabše, zato prometnoinformacijski center priporoča prilagoditev vožnje razmeram.
Fotografija: FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Leon Vidic, Delo

Po vremenskem opozorilu Agencije RS za okolje (Arso) bodo v prvem delu noči še mogoče močnejše nevihte, Slovenija pa je zaradi nevarnih vremenskih razmer v celoti obarvana oranžno. Zaradi večje količine padavin ter vode na vozišču so vozne lastnosti slabše, zato prometnoinformacijski center priporoča prilagoditev vožnje razmeram.

Preberite še: 

image_alt
Pozor! Državo znova zajeli močni nalivi in sunki vetra: grozi tudi toča

Vremensko opozorilo ostaja

Arso sporoča, da se je nevihtno dogajanje premaknilo na jugovzhod države, kjer je ponekod v popoldanskih urah klestila toča, veter pa je čez dan ponekod po državi dosegel do 70 kilometrov na uro. Vremensko opozorilo ostaja, saj je Slovenija še vedno obarvana oranžno.

Ker so ponekod po Sloveniji v večernih urah še mogoče močnejše krajevne nevihte, prometnoinformacijski center voznikom svetuje, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in po potrebi ročno prižgejo luči, saj so zaradi večje količine padavin ter vode na vozišču zavorne poti daljše.

FOTO: Leon Vidic, Delo
FOTO: Leon Vidic, Delo

K previdnosti so pozvali tudi druge udeležence v prometu, med njimi pešce, kolesarje, uporabnike skirojev, motoriste in ostale.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas