HUDO

Neurje: hiša ogrožena, podrtih več deset dreves

V več delih Slovenije so se razbesnele nevihte. 
Fotografija: Fotografija je arhivska. FOTO: Marko Feist 
Odpri galerijo
Fotografija je arhivska. FOTO: Marko Feist 

MOZIRJE – Ob 17.18 je v Mozirju strela udarila v gospodarsko poslopje, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Mozirje so objekt pregledali s toplotno kamero, a niso zaznali nobenih žarišč požara. Strela je delno razkrila ostrešje.

Ob 18.13 je v Lepi Njivi, občina Mozirje, močan veter podrl pet dreves. Posredovali so gasilci PGD Mozirje, ki so odstranili drevesa in omogočili prevoznost ceste.

Iz Črnomlja poročajo o vetrolomu, iz Šoštanja pa o poplavi meteorne vode.
 

Težave tudi na Koroškem


V Črni zemeljski plaz ogroža hišo, ob 17.47 se je na cesto Mežica–Črna na Koroškem v naselju Plat, občina Mežica, sprožil zemeljski plaz. Promet je bil močno oviran. Posredovali so gasilci PGD Mežica, ki so do prihoda pristojnih služb zavarovali kraj dogodka. Zemljino in kamenje so odstranili dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje in sprostili promet.

Ob 17.36 je na Partizanski cesti v kraju Mežica v istoimenski občini meteorna voda zaradi zamašenega jaška zalila parkirišče pred stanovanjskim objektom. Posredovali so gasilci PGD Mežica, ki so z dežurnim delavcem komunalnega podjetja jašek odmašili in s tem preprečili nadaljnje poplavljanje parkirišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 19.12 je v naselju Prilozje v občini Metlika močan veter podrl 13 smrek. Ena je padla na gospodarski objekt in poškodovala streho. Gasilci PGD Podzemelj so drevo odstranili z objekta, prekrili poškodovano streho s PVC-folijo ter drevesa razžagali in odstranili.

Uprava za zaščito in reševanje je, kot smo poročali, izdala za popoldne, večer in noč opozorilo: v osrednji in vzhodni Sloveniji bodo mogoče močnejše nevihte z nalivi, s točo in z močnejšimi sunki vetra.


​Ste opazili kaj zanimivega? Pošljite nam fotografijo ali video.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije