VSI GLASOVI PREŠTETI

»Večni« celjski župan Bojan Šrot mora predati ključe mesta 33-letnemu Matiji Kovaču

Prebivalci Mestne občine Celje so v drugem krogu izbirali med aktualnim županom Bojanom Šrotom in Matijo Kovačem.
Fotografija: Matija Kovač. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Matija Kovač. FOTO: Leon Vidic, Delo

Prebivalci Mestne občine Celje v prvem krogu niso nobenemu od kandidatov namenili dovolj glasov, da bi se izognili drugemu krogu. Najbolje sta se na takratno volilno nedeljo odrezala aktualni župan Bojan Šrot, ki je ključ mesta prvič dobil v roke leta 1998 (na županskem stolu sedi 24 let), in 33-letni Matija Kovač. V prvem krogu je Šrot zbral 46,86 odstotka glasov, Kovač pa 33,14. Danes so po neuradnih podatkih – prešteti so že vsi glasovi – volivci 57,81 odstotka glasov namenili Matiji Kovaču.

»Izjemno sem presenečen nad visokim odstotkom podpore. Hvaležen sem Celjankam in Celjanom za visoko zaupanje, ki ste mi ga izrazili. Mislim pa, da je to delo naše krasne ekipe v štabu, široke politične podpore, ki sem jo tudi prejel v drugem krogu, in ene jasne vizija, kaj so tiste prioritete, ki jih moramo izpeljati v Celju v naslednjem obdobju. Veselim se dela tako s politično javnostjo v Celju kot tudi z vsakim slehernim občankam in občanom. To je naša obljuba, da bo Celje postalo tudi bolj skupno mesto,« je po tem, ko je bilo jasno, da bo postal župan Celja, povedal Matija Kovač. 

Dejal je še: »Prihaja čas, ko bomo za skupno mizo sedli z vsemi političnimi akterji, ki so bili izvoljeni v mestni svet. Moja politična komunikacija bo, kot je bila v predvolilni kampanji, vključujoča in povezovalna, zato računam na sodelovanje vseh, ki jim je mar za prihodnost mesta in ki Celjankam in Celjanom želijo zagotoviti najboljše mogoče pogoje za življenje ter delo v mesto.«

V prvem krogu v MO Celje je bila volilna udeležba 41,50-odstotna (volilnih upravičencev je nekaj več kot 39 tisoč), kar je več tako kot leta 2018 (39,71-odstotna) in 2014 (31,95-odstotna).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije