KORONAVIRUS

V sredo umrlo 14 oseb, s korono okuženih skoraj 2.500

V primerjavi z istim dnem predhodnega tedna so številke precej večje.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Matej Družnik, Delo

V sredo so v Sloveniji potrdili 2.488 okuženih z novim koronavirusom. Opravljena sta bila 7.202 testa, kar pomeni, da je delež pozitivnih testov kar 34,5 odstotka. 

Bolnišnično oskrbo potrebuje 660 obolelih, na intenzivni negi je 109 ljudi, 14 oseb pa je po do zdaj zbranih podatkih umrlo.

V sredo, torej ob podatkih za torek, smo poročali o rekordnih 2.605 okužbah s sars-cov-2 v enem dnevu, opravljenih pa je bilo tudi rekordnih 7.471 testov. Odstotek pozitivnih vzorcev med testiranimi v tistem dnevu je znašal že skoraj 35 odstotkov.

Po podatkih za prejšnjo sredo so ob 6.215 testih ugotovili 1.670 pozitivnih. Takrat je bil delež pozitivnih skoraj 27-odstoten.


Strokovnjaki IJS so napovedali, kdaj nas čaka vrh epidemije in kakšne številke bomo po njihovih izračunih dosegli. Več o tem preberite Strokovnjaki razkrili, kdaj bo epidemija pri nas dosegla vrh. Danes zvečer zaseda tudi vlada s stroko, sprejeli pa naj bi tudi odločitev o tem, kako bo potekalo šolanje. Več v članku Dan D za ukrepe: zvečer znano, kaj nas čaka.



Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije