NOVA SMRTNA ŽRTEV

Virus nas ne izpusti iz krempljev, presegli smo tisočico

Danes naj bi bilo znano, ali nas čaka zaostritev ukrepov.
Fotografija: Iz vse več domov starejših poročajo o novih okužbah. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Iz vse več domov starejših poročajo o novih okužbah. FOTO: Leon Vidic, Delo

Vladni govorec za covid 19 Jelko Kacin je v sredo zvečer za Pop TV dejal, da je bilo do 22. ure potrjenih manj primerov kot dan prej, ko so našteli rekordnih 123 okužb z virusom sars-cov-2, in da upa, da jih ne bo več kot sto. Njegove želje se niso uresničile, saj so ob 3.070 opravljenih testih potrdili 104 nove okužbe. Odkrili so jo tudi v še enem domu starejših občanov, in sicer v DSO Ptuj, poroča covid sledilnik.

Trenutno je po ocenah v Sloveniji aktivnih 1.026 okužb z virusom, od začetka epidemije pa so virus potrdili že pri 4.058 osebah. Incidenčno število povprečnih okužb na sto tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh se je tako povzpelo že na 60.

Največ novih okužb so potrdili v Ljubljani (29), sledijo Kranj (10), Maribor (9) in Celje (6). V večini ostalij občin so potrdili po eno ali dve novi okužbi.



V bolnišnicah se zdravi 62 pacientov s covidom 19, od tega 11 na intenzivnih oddelkih. Ena oseba je boj z boleznijo izgubila, število žrtev se je tako povzpelo na 136.





Naraščanje okužb bo tudi glavna tema današnje seje vlade, na kateri naj bi sprejeli nekatere nove ukrepe za zajezitev širjenja virusa. O tem, kaj je vladi predlagala strokovna skupina, je razkrila njena vodja Bojana Beović.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije