KACIN PA Z ROMANTIČNIMI FOTOGRAFIJAMI

Število okužb skokovito poskočilo, dve osebi sta umrli

Kacin na poti v Ljubljano objavil romantične fotografije sončnega vzhoda.
Fotografija: Rekordno število testov. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Rekordno število testov. FOTO: Leon Vidic, Delo

V torek je bilo v Sloveniji potrjenih 707 novih primerov okužbe s koronavirusom Opravljena sta bila 4.902 testa, kar je največ doslej. Bolnišnično oskrbo je potrebovalo 210 oseb, 17 oseb iz bolnišnic so odpustili, 35 jih je potrebovalo intenzivno nego. Dve osebi sta umrli. Da je bilo včeraj več kot 500 okuženih do 20. ure, je sinoči potrdil že vladni govorec Jelko Kacin.

Koronarazmere v Sloveniji na dan 14. oktober 2020. FOTO: S. N.
Koronarazmere v Sloveniji na dan 14. oktober 2020. FOTO: S. N.


Na inštitutu Jožefa Štefana (IJS) so pred dnevi izračunali trend, da bodo okužbe v naslednjih dneh naraščale. V novi napovedi razvoja epidemije covida 19 ocenjujejo, da je ocenjeno reprodukcijsko število že 1,81, epidemija pa narašča s podvojitvenim časom približno malo več kot osmih dni. Napovedujejo, da bodo kriteriji za rdeči seznam ukrepov doseženi v naslednjih petih dneh. Tudi dr. Aleš Rozman, direktor Univerzitetne klinike za pljučne bolezni in alergijo Golnik, je omenjal številke med 700 in 800 dnevno, preden bo začelo število novookuženih upadati.
Preberite tudi: Kacin: Ukrepi ne bodo za vse enaki, v šolah ne bo, kot je bilo do zdaj

Vlada bo danes odločala o novih ukrepih za zamejitev širjenja novega koronavirusa


Vlada bo na današnji seji odločala o novih ukrepih za zamejitev širjenja novega koronavirusa. Glede na število potrjenih okužb in hospitaliziranih bolnikov s covidom 19 so izpolnjenji pogoji za izvajanje tretjega svežnja ukrepov iz vladnega načrta.



Tretji sveženj med ukrepi predvideva karanteno posameznih občin oziroma regij, splošno prepoved obiskov v bolnišnicah in zavodih, zaprtje gostinskih lokalov, zaprtje fitnesov in športnih objektov za amaterje za skupinske športe, pravilo ene stranke pri frizerjih in kozmetičarkah, prepoved prireditev, verskih obredov in porok v posameznih občinah oziroma regijah ter zaprtje nenujne zdravstvene in zobozdravstvene dejavnosti. Pri tem ni nujno, da vlada sprejme vse naštete ukrepe.



Kacin je zjutraj na poti v Ljubljano objavil romantične fotografije sončnega vzhoda in zapisal, da je pred nami prekrasen sončen dan. »A covid-19 pleše hitreje kot kadarkoli doslej. Ta hip še čakamo na končne številke, ki bodo res visoke, vas pa prosim da dosledni nosite maske, povsod... In naložite si aplikacijo Ostanizdravv, če je še nimate. Taki časi so...,« je zapisal.
Preberite tudi: Kmalu nas čaka nova realnost: gostinci se držijo za glavo


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije