KORONAVIRUS

Neuradno: čakajo nas novi ukrepi, a ne bodo tako strogi, kot se je sprva mislilo

Šole ostajajo zaprte.
Fotografija: Namesto rahlanja nas čakajo še strožji ukrepi. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Namesto rahlanja nas čakajo še strožji ukrepi. FOTO: Blaž Samec

Vlada bo na današnji seji odločala o trajanju ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Premier Janez Janša je že v sredo popoldne napovedal, da nas čakajo dodatni napori, da obvladamo virus.
 
Preberite tudi:

Neuradno: delež pozitivnih testov znova velik, v bolnišnicah skoraj 1.200 ljudi​

Kacin potrdil podaljšanje ukrepov, Janša že pripravlja nove (VIDEO)



Po sestanku šefov koalicijskih strank – Janše, gospodarskega ministra Zdravka Počivalška (SMC), obrambnega ministra Mateja Tonina (NSi) in ministra za zdravje Tomaža Gantarja (Desus) – so v javnost prišle neuradne informacije, da nas čakajo še bolj trdi ukrepi oziroma dodatno zapiranje javnega življenja.

Novinar Kanala A Miha Orešnik je neuradno poročal, da se ukrepi dodatno zaostrujejo za 14 dni. »Tako kot spomladi bodo delovale samo nujne storitve, zasebno druženje bo omejeno ... Šole ostajajo zaprte, črta se večina izjem pri prečkanju državnih meja brez karantene ali negativnega testa, testiranja zdravstvenih delavcev bodo obvezna. Vsi ti odloki so še v pripravi do današnje seje vlade, ko bodo novi ukrepi dokončno sprejeti. MZ je bil očitno s svojo zahtevo uspešen,« je tvitnil. A stvari so se kasneje očitno nekoliko spremenile. Malo pred 14. uro je Orešnik javil, da je vlada že sprejela nove zaostritvene ukrepe, »a po prvih preverjanjih vendarle ne bodo tako strogi, kot je kazalo še zjutraj. S tem bo malo bolj zadovoljen tudi gospod minister Počivalšek, ki je dodatnemu zapiranju ostro nasprotoval. Podrobnosti na popoldanski novinarski konferenci.«
 
Preberite tudi:

Kacin presenetljivo optimističen, vlada zaostruje ukrepe (VIDEO)

Gantar o tem, ali se bomo lahko gibali le kilometer od doma



Minister Gantar je pred dnevi dejal, da je treba zaradi slabih epidemioloških razmer in velike obremenitve zdravstvenega sistema ukrepe zaostriti. Temu naj bi najbolj nasprotoval Počivalšek zaradi negativnega vpliva na gospodarstvo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije