HIŠNE PREISKAVE

Neuradno: aretirali Andreja Šiška

Opravili hišne preiskave, na delu 40 kriminalistov.
Fotografija: Andrej Šiško je pred dnevi povedal, da se policija še ni oglasila pri njem, da pa jih pričakuje. FOTO: Arhiv Dela
Odpri galerijo
Andrej Šiško je pred dnevi povedal, da se policija še ni oglasila pri njem, da pa jih pričakuje. FOTO: Arhiv Dela

MARIBOR – Policija je odvzela prostost dvema osumljencema zaradi kaznivega dejanja ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve. Zagrožena je zaporna kazen do pet let. Po neuradnih informacijah je aretiran tudi Andrej Šiško, nekdanji predsedniški kandidat.

Slovenska policija je v preteklih dneh z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil obravnavala primer, o katerem so bile objavljene fotografije na spletnih omrežjih. Intenziven predkazenski postopek je usmerjalo okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so sporočili s policije.

Pet hišnih preiskav, dva aretirana

Danes zjutraj so kriminalisti PU Maribor in GPU začeli izvajanje petih hišnih preiskav stanovanjskih objektov in vozil. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku so odvzeli prostost in odredili pridržanje dvema osumljenima osebama. Operativne aktivnosti izvaja 40 kriminalistov.

Preiskovalna dejanja se izvajajo na območju PU Maribor in PU Murska Sobota zaradi zbiranja dokazov in zavarovanja sledov storitve kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve po členu 359/I KZ-1, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva po 307. členu KZ-1 in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186/I KZ-1.

Poziv policije

V preiskavi navedenih kaznivih dejanj so kriminalisti ugotovili, da je bil del oseb, ki so bile 1. septembra 2018 na zborovanju na območju Apač, od organizatorjev zaveden, zato pozivajo vse osebe, ki bi kar koli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije