INTERVJU

Nesrečne v ljubezni? Ne vzemite ločenca ali starejšega od 40 let

Če že, se pogovorite z njegovo bivšo ženo, pravi strokovnjak.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Gettyimages

Vse več ljudem je težko najti sorodno dušo ali pa vsaj ustreznega partnerja, s katerim bi lahko preživeli vse življenje. Kot je Rugljev učenec Andrej Perko spregovoril v intervjuju za Ono Plus, imajo težave predvsem ženske. Kot je spomnil na besede pokojnega slovenskega psihoterapevta, »pametne ženske do 25. leta poberejo pametne moške, kasneje pa pridejo težave«. Po njegovem mnenju je danes moškemu veliko lažje dobiti žensko, saj da ima moški veliko možnosti še pri 50, 60. Obenem poudarja, da je dejstvo, ali bo zveza uspešna ali ne, povsem druga zgodba.

S tem boste moške le odgnale

Andrej Perko. FOTO: Ona
Andrej Perko. FOTO: Ona
Mnogo Slovenk sledi njegovi »doktrini«, da mora biti moški v družini alfa. Se pa dogaja, da moškega te vloge ni vreden, posledično pa ženska v sebi začne umirati. A če začne svojega moškega kritizirati, je po mnenju Perka lahko še slabše. V tem primeru se moški umaknejo in odidejo, pravi.

»Moja teza, ki jo ženskam polagam na srce, je: ne jemljite ločenca (če že, se pogovorite z bivšo ženo, kaj je z njim narobe), ne vzemite moškega, ki je star 40 let, pa nikoli ni bil v tvorni zvezi. Boljše moške so že itak druge pobrale. No, potem pa imate še tretjo skupino, na katero lahko merite – vdovce,« je v smehu pripomnil psihoterapevt. 

Iščite s pametjo, ne z zagledanostjo

Perko vseeno poudarja, naj ženska vztraja, dokler ne najde korektnega moškega. Ki pa ga je seveda treba iskati s pametjo in ne z zagledanostjo. »Ker je sedaj ta ženska že toliko stara, da ve, da tako vedno udari mimo. Vklopiti razum pa je problematično, še posebno če je tako živ mit o romantični ljubezni. In si mislijo, da odnos ni vreden truda, če ni strašne zaljubljenosti. Seveda se izkaže, da je zaljubljenost strašno kratke sape, a škoda je že narejena. Iskati je treba perspektivnega moškega, vendar brez erotične privlačnosti ne gre. Sicer je bolje izbrati ljubimca,« sklene psihoterapevt.

Celotni intervju si lahko preberete na tej povezavi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije