PROMET

Pestro na avtocestah: na štajerki prašiči, na dolenjki psi

Povečan promet pričakujejo tudi popoldne in zvečer.
Fotografija: Zastoj na cesti Gruškovje–Maribor proti Hrvaški. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Zastoj na cesti Gruškovje–Maribor proti Hrvaški. FOTO: Dars

Po infarktni soboti na slovenskih cestah se tudi danes po njih vijejo kače pločevine, turisti namreč nadaljujejo svojo pot proti Hrvaški. Za prestop slovensko-hrvaške meje je čakalna doba na mejnih prehodih Dragonja, Gruškovje, Dobovec in Jelšane.

Zastoji trenutno nastajajo pred predorom Karavanke, kjer je kolona proti Sloveniji dolga tri kilometre, proti Avstriji pa kilometer. Pred Šentiljem je proti Sloveniji kolona dolga tri kilometre, na vstop v našo državo še čaka eno uro. Na štajerski avtocesti od Dramelj proti Pletovarju, pa je kolona dolga 1,5 kilometra.

Dopoldne je bilo pestro na slovenskih avtocestah. Štajerska avtocesta je bila pred počivališčem Tepanje proti Ljubljani zaprta zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče. Kasneje je bil zaprt prehitevalni pas, zastoj pa dolg štiri kilometre. Nesreča se je zgodila malo pred 8. uro, ko sta na viaduktu Preloge v smeri Slovenska Bistrica–Tepanje trčili osebni vozili. Eno od teh je imelo priklopljeno prikolico za prevoz živine, na kateri je bilo 10 prašičev, ki se je prevrnila. Pri tem je ena od živali poginila. Posredovali so gasilci iz PGD Slovenska Bistrica. Poškodovanih oseb ni bilo.

Na dolenjski avtocesti so bili pri priključku Drnovo psi na vozišču, je opozarjal prometnoinformacijski center.

Čakanje na obeh straneh meje

Štajerska avtocesta. FOTO: Dars
Štajerska avtocesta. FOTO: Dars
Najdlje morajo vozniki osebnih avtomobilov trenutno čakati pred mejnim prehodom Gruškovje, kjer je čakalna doba za izstop iz naše države uro in pol, za vstop v Slovenijo pa uro. Zastoj nastaja na podravski avtocesti že pri priključku Zakl v smeri Hrvaške. Približno pol ure je treba za izstop iz Slovenije čakati na mejnih prehodih Dobovec, Jelšane (za vstop 45 minut), Sečovlje (za vstop okoli 40 minut) in Dragonja (za vstop do eno uro).

Še gostejši promet je pričakovati popoldne in v večernih urah, ko se bodo turisti vračali proti urbanim središčem.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas