KLIENTELIZEM

Nesojeni morilec ima zveze v policiji?

Objavljeno 18. april 2011 22.30 | Posodobljeno 18. april 2011 22.30 | Piše: Aleš Andlovič

Prav Rok Kološa, ki naj bi Evelini Starčič prerezal vrat, je zdaj kronska priča

Mitja Bohak se zagovarja.
MARIBOR – Dva nemočna sedita za rešetkami mariborskega zapora, medtem ko se njun prijatelj in pajdaš pri načrtovanih hudodelstvih prosto sprehaja po ulicah. Govor je o trojici Mariborčanov, ki so besedo kriminal zajeli z veliko žlico. Kot je vsem znano, 24-letnemu Mitji Bohaku in njegovemu dve leti mlajšemu računalniškemu prijatelju Josipu Juhasu na mariborskem sodišču sodijo zaradi napeljevanja k umoru. Razvpita zgodba, kako sta Evelino Starčič najprej zaposlila v svojem podjetju, jo zavarovala za bajno vsoto več kot milijon evrov, da bi jo pozneje umorila in v žep pospravila zavarovalno vsoto, je šokirala celotno slovensko javnost.

Podrobnemu opazovalcu pa v mozaiku, ki so ga sestavili policisti in tožilci, kljub vsemu manjka en majhen, a zelo pomemben del. Umor so vendar načrtovali trije in ne le dva, ki se zdaj zagovarjata na sodišču. In prav tretji naj bi bil morilec, ki bi v gozdu nedaleč od Poljčan Evelini Starčič prerezal vrat. Gre za 23-letnega Mariborčana Roka Kološo, ki pa je na policiji zaradi dolgega jezika, kot kaže, požel nenadejane simpatije. Iz osumljenca se je prelevil v kronsko pričo proti (nekdanjima) prijateljema. Da bi tudi on moral sedeti na zatožni klopi skupaj z Bohakom in Juhasom, je jasno kot beli dan, četudi se je tik pred zdajci skesal in razkril zgodbo o neuspelem zavarovanju in načrtovanem umoru.

Glava iz giljotine


Vsi indici kažejo, da je zgodba o načrtovanem umoru prišla na plan, da bi Rok Kološa rešil svojo zadnjico. Trojica se je na prvi decembrski dan minulega leta znašla v policijskem pridržanju zaradi povsem drugačne zadeve. Kot smo razkrili v našem časopisu, se je omenjena trojica (Kološa, Bohak in Juhas) spustila v izsiljevanje poročenih ali resno vezanih žensk. Pred tem se je Kološa z njimi prek računalniških portalov dogovarjal za zmenke, potem ko so si izmenjali telesne tekočine in spolno občevali, pa je vse skupaj tudi posnel. Da posnetki ne bi prišli v javnost, so ženske nato plačevale od 1500 do 10.000 evrov »varščine«.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Neuradno
njegov sorodnik naj bi spadal v krog boljših mariborskih kriminalistov.
Deli s prijatelji