Nepotrebna panika in strah

Astrologinja Mihaela Malečkar miri, histerija je odveč. Pravilno je napovedala zmedo, vezano na zdravstvo.
Fotografija: Zaščitnih mask je v Sloveniji zmanjkalo. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Zaščitnih mask je v Sloveniji zmanjkalo. FOTO: Guliver/Getty Images

V zadnjih dneh je glavna tema širjenje smrtonosnega virusa. Preplah, ki so ga med slovenskimi državljani sprožili številni potrjeni primeri okužb z novim koronavirusom v sosednjih državah, se zdi upravičen in logičen, toda ko pogledamo karto Slovenije in karto novega leta za 2020., vidimo, da se bomo znali soočiti s tem virusom in ga hitro in učinkovito zajeziti, razlaga astrologinja Mihaela Malečkar. »Toda ker smo v fazi vladavine kozoroga, je strahov in panike več. Vladar karte Slovenije je tako in tako na zvezdi iz ozvezdja Kozoroga, ki je prav očitno vezana na paniko in nepotreben strah. Preprosto tako smo narejeni, da reagiramo z veliko več strahu, kot je treba, ter smo po drugi strani v vseh teh stvareh nekoliko previdnejši.«


Mihaela Malečkar FOTO: Katja Golob
Mihaela Malečkar FOTO: Katja Golob

Astrologinja spominja, da sta v karti novega leta za Slovenijo Luna in Neptun v ribah, in že ko je opisovala astrološke vplive za letos, je bilo poudarjeno, da bo neka zmeda vezana na zdravstvo, hkrati pa tudi zdravje naših državljanov. »Ta konjunkcija lahko nakazuje skrb in nevarnost širjenja novega virusa. Toda v karti novega leta je Luna hkrati v sekstilu s Saturnom, vladarjem četrte hiše, kar pomeni, da bomo bolezen obvladali, da se vidi njen konec, da pa bomo potrebovali dobro organizacijo in razsodnost, ker zadeva ni tako grozna, kot nam jo ponujajo mediji, in je veliko več panike, kot bi bilo treba,« dodaja astrologinja.

Predvsem nas ne sme zgrabiti panika. FOTO: Guliver/Getty Images
Predvsem nas ne sme zgrabiti panika. FOTO: Guliver/Getty Images

V karti Slovenije se zadnje leto in pol vidi veliko pritiskov za spremembe tako za državo kot državljane, toda kljub temu se zdi, da so strahovi večji od nevarnosti. Progresirani Saturn je v opoziciji z natalnim Soncem, Luna je v kozorogu, kar nakazuje, da sta se naš temeljni strah in panika še bolj razširila in smo ves čas pod pritiskom. »Progresirani Merkur, ki v naši karti predstavlja bolezni, ni videti obremenjen, natalnega pa tudi tranziti ne obremenjujejo več. Tako da mislim, da bo več v naših mislih kot realno. Tranzitni Saturn dela opozicijo s Kironom (februar, avgust in november 2020) iz prve hiše v sedmo, kar lahko prinaša zdravstvene skrbi zaradi tujcev in tistih, ki prihajajo iz tujine. Toda tudi tu dvomim, da bi bili deležni skrajnih zdravstvenih težav zaradi tega virusa. Tudi s horarno tehniko sem raziskala svoje vprašanje, kako bo z omenjenim virusom v Sloveniji, in tudi ta karta je precej jasna – da bo pri nas vse obvladljivo in da ni potrebe po paniki. V dobrem mesecu, lahko tudi dobrem tednu, bomo videli, da stvari niso tako nevarne za nas, kot občutimo ta trenutek,« pravi astrologinja. Iz različnih zornih kotov se po njenih besedah tako kaže, da je prav, da smo previdni, ampak da so stvari pod nadzorom in je veliko več panike kot resnične nevarnosti. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije