PROMET

Še vedno nepopisna gneča proti Hrvaški, povečan promet tudi v Slovenijo

Daljši zastoji so na podravski avtocesti pred Gruškovjem, dolenjski avtocesti pred Obrežjem in gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke.
Fotografija: Gneča proti Gruškovju. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Gneča proti Gruškovju. FOTO: Dars

Na nekaterih cestah po državi in mejnih prehodih je promet ob enem prometno najbolj obremenjenih koncev tedna v poletni sezoni še naprej zgoščen. Daljši zastoji so na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji, podravski avtocesti pred Gruškovjem proti Hrvaški in dolenjski avtocesti pred Obrežjem proti Hrvaški.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji kolona vozil dolga dva kilometra in pol. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo, da avtocesto zapustijo na izvozu Jesenice vzhod, Lipce.

Na podravski avtocesti je kolona vozil pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški dolga približno kilometer in pol. Vozniki osebnih vozil za izstop iz države čakajo uro do dve.

Na dolenjski avtocesti pa je kolona pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški dolga približno kilometer. Za osebna vozila je predviden čas čakanja za izstop iz države uro do dve.

Približno kilometer dolg zastoj je tudi pred mejnim prehodom Šentilj v smeri Avstrije.

Za izstop iz države je treba približno eno uro in pol čakati tudi na mejnih prehodih Starod in Petrina, približno pol ure pa na mejnih prehodih Dobovec in Jelšane.
 

Povečuje se tudi promet v državo


Vozniki osebnih vozil morajo za prestop meje najdlje čakati na mejnem prehodu Gruškovje, in sicer štiri ure. Do ene ure je predvidena čakalna doba za prestop meje na Dragonji in približno 45 minut na mejnem prehodu Dobovec. Po pol ure je treba za vstop v Slovenijo čakati na mejnih prehodih Metlika, Novokračine, Obrežje, Petišovci, Petrinja, Slovenska vas in Vinica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije