Nekdanji sodelavec pri Rosviti razkrinkal Bratuškovo

Purič o Alenku Bratušek ni imel lepih besed.
Fotografija: Purič je gostoval v Odmevih. FOTO:Zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Purič je gostoval v Odmevih. FOTO:Zaslonski posnetek

Podpredsednik SAB in nekdanji kohezijski minister Iztok Purič je v začetku tedna sporočil, da zapušča stranko. Medtem ko je lani jeseni ob odstopu z mesta ministra kot razlog še navedel osebne razloge, pa je tokrat kot razlog navedel razhajanja, do katerih je med njim ter predsednico stranke in ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek prihajalo že dlje časa.
 
Preberite tudi:
Zapustil je Alenko Bratušek, ker ji ne zaupa več

O svojem nezadovoljstvu in razlogih za odhod iz stranke je spregovoril tudi za Odmeve na RTV Slovenija. V svoji izstopni izjavi je bil Purič splošen, pri Rosviti Pesek pa je dal jasno vedeti, kakšno je njegovo mnenje o nekdanji premierki in nesojeni evropski komisarki Bratuškovi. »So radosti in razočaranja. Razočaranja so prišla zelo hitro. Kadrovska problematika je ključna. Tista parola iz preteklosti 'ni važno, ali kdo kaj zna, važno, da je naš', je parola, ki sem mislil, da je že zakopana v preteklost. Brez ustreznih kadrov je težko doseči rezultate. Ne gre pa le za rezultate, gre za celotni način dela, kajti tudi sodelavci na tak način kadrovanja ustrezno reagirajo. Pojavijo se nejevolja, razočaranje,« je dejal.
 
»Drugo tako razočaranje pa je odnos. Samozadostnost, zaverovanost v sebe, v lastni prav, brez kančka samokritike. To so lastnosti, ki težko pripeljejo do ustreznega sodelovanja. Ta odnos, ne samo do mene, motil me je tudi odnos do predsednika vlade in na njegove predloge,« je opisal lastnosti predsednice SAB, nato pa, kaj se je dogajalo na vladi, ko je ta odločala o imenovanju Janeza Lenarčiča za kandidata za evropskega komisarja. »Tisti znani dogodek ob imenovanju evropskega komisarja se mi je dodobra vtisnil v spomin, kajti minuto pred sejo vlade ti nekdo sporoči, kakšna so navodila, brez razgovora, zlasti ker je šlo za kandidata, ki sva ga oba s predsednico zelo dobro poznala in je človek, ki je prejšnje predsedovanje izpeljal v najboljši možni meri,« je razkril potezo Bratuškove.

Na vprašanje, kaj bi svoji sedaj že nekdanji stranki svetoval v trenutnih političnih razmerah po odstopu Šarca, je Purič odvrnil: »Težko bi svetoval, ker je odločitev že padla. Če je odločitev o iskanju nove koalicije, da si funkcionarji zagotovijo eksistenco, potem je to slab namen.«

Puričevo gostovanje v Odmevih si lahko ogledate od 13:37 naprej:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije