KADROVANJE

Nekdanji minister Igor Maher je postal nadzornik Elesa

Objavljeno 20. avgust 2013 17.14 | Posodobljeno 20. avgust 2013 17.40 | Piše: STA, P. J.
Poleg ministra z najkrajšim mandatom so člani nadzornega sveta postali še Matevž Marc, Milan Krajnik in Marjan Ravnikar.
Igor Maher.

LJUBLJANA – Elektro Slovenije (Eles) ima od danes nov nadzorni svet. Uprava Slovenske odškodninske družbe (Sod) je namreč v ponedeljek za člane nadzornega sveta družbe imenovala Igorja Maherja, Matevža Marca, Milana Krajnika in Marjana Ravnikarja. Štiriletni mandat jim je začel teči danes.

Maher, nekdanji minister za infrastrukturo in prostor, je trenutno vodja projektov v podjetju Maxtel, Ravnikar je trenutno izvršni direktor v Elektru Ljubljana, Marc je direktor podjetja ProcionStar, Krajnik pa je upokojenec, je razvidno iz sklepa uprave Soda, objavljenega na spletni strani Soda.

Nadzorni svet Soda, ki ga vodi Samo Lozej, je v ponedeljek soglasno potrdil predlog uprave in kandidate za člane nadzornih svetov družb v lasti Soda oziroma države. Pri tem je obravnaval tudi možnost nasprotja interesov predlaganih kandidatov za člane nadzornih svetov in ocenil, da nasprotje interesov »po jakosti in vsebini ni tako, da bi oviralo neodvisno delovanje kandidata«.

Poleg Elesa ima od danes nove nadzornike tudi Gen Energija. To so Nikola Galeša, Roman Dobnikar, Saša Ivan Geržina, Matej Pirc in Danijel Levičar.

Deli s prijatelji