Ne morete do trgovine? Takšno rešitev so našli v Kranju (FOTO)

Oblikovali so dva paketa, MOK 1 in MOK 2, ki ju dostavijo prostovoljci. Sredstva za hrano založi Mestna občina Kranj, naročniku pa pošlje račun.
Fotografija: Za veliki paket bo treba odšteti 26,42 evra. FOTO: MOK
Odpri galerijo
Za veliki paket bo treba odšteti 26,42 evra. FOTO: MOK

V času epidemije novega koronavirusa so se mnogi znašli v stiski, saj ne morejo sami do trgovine. Mestna občina Kranj (MOK) je tistim, ki potrebujejo pomoč pri oskrbi z nujnimi osnovnimi živili, priskočila na pomoč z oblikovanjem dveh plačljivih paketov, ki jih dostavijo na dom.


Kako naročiti paket z osnovnimi živili?


Vse, kar mora oseba, ki ne more sama do trgovine na območju MOK, narediti, je, da pokliče številko 080 18 85 in sporoči, kateri paket naj ji dostavijo. Dostavo bodo opravili prostovoljci.
 

Mali paket MOK 1


V paketu bo prejemnik dobil mleko, kruh, testenine, omako za testenine, konzervo sardin, kilogram moke, kozarec rdeče pese, pločevinko koruze, goveji golaž, milo, tekoče milo, zobno pasto, toaletni papir. Okvirna vrednost je 16,09* evra.


Veliki paket MOK 2


Osnovnih živil v večjem paketu je v okvirni vrednosti 26,42* evra. V njem so olje, sladkor, riž, testenine, polenta, zdrob, goveji golaž, pločevinke graha, fižola in koruze, mesni narezek, pašteta, konzerva sardin, kozarec rdeče pese, omaka za testenine, pakirani kruh, mleko, milo, tekoče milo, zobna pasta in toaletni papir.
 

Kako plačam


»Mestna občina Kranj bo strošek živil založila iz svojih sredstev in naročnikom paketov poslala račun,« pojasnjuje MOK, kjer županuje Matjaž Rakovec.

*Cene in izdelki so odvisni od dnevnih zalog in se zato lahko spreminjajo dnevno, opozarja MOK.
 

Ali je tudi v vaši občini poskrbljeno za tiste, ki ne morejo sami do trgovine? Obvestite nas, kako. Za vse informacije vam bodo ljudje v stiski hvaležni.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije