NEPRIČAKOVANO

Ne boste verjeli svojim očem: takega Andreja Šiška še niste videli (VIDEO)

Posnetek voditelja Štajerske varde je star več kot 10 let.
Fotografija: Andrej Šiško. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
Andrej Šiško. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Andreja Šiška poznamo kot nekdanjega predsedniškega kandidata, kot predsednika Zedinjene Slovenije, v zadnjem času pa predvsem kot ustanovitelja in voditelja Štajerske varde in osebo, za katero je policija razpisala tiralico.

Šiško, ki tokrat ni prvič v navzkrižju z zakonom – prvič je bil v zaporu med služenjem vojaškega roka na Kosovu, ker se je sprl s poveljnikom, češ da bi morala biti slovenščina tudi opravilni jezik v vojski, leta 1992 pa je bil pridržan zaradi poskusa umora (leta 2008 je bil zaradi tega obsojen na leto in 10 mesecev zapora) –, je sicer tudi ustanovitelj društva Hervardi in Zveze domoljubnih društev Hervardi, leta 1998 pa je bil med ustanovitelji Ženskega nogometnega kluba Maribor.
 
Preberite tudi:

Uf, ste videli, kaj se je zgodilo Andreju Šišku?



Vsem tem oznakam pa lahko po novem dodamo še eno – pevec. Šiško je namreč objavil posnetek iz leta 2008, ko je na odru zapel pesem Naprej zastava, slave, ob tem pa pojasnil, da je to nekdanja narodna himna in trenutno himna Slovenske vojske, ki jo je napisal Simon Jenko, uglasbil pa Davorin Jenko leta 1860.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije