E-VINJETA

Ne boste verjeli, kam je nalepil 'novo' vinjeto (FOTO)

V zavodu Reševalni pas pravijo, da jih je nasmejal do solz.
Fotografija: Dars ne bo več kontroliral z daljnogledi. FOTO: Leon Vidic, Delo 
Odpri galerijo
Dars ne bo več kontroliral z daljnogledi. FOTO: Leon Vidic, Delo 

V zavodu Reševalni pas redno opozarjajo na varnost v cestnem prometu, še posebej pa pozivajo k vzpostavitvi reševalnega pasu na avtocestah, ko je treba. A zadnja fotografija, ki so jo objavili, dokazuje, da se pri svojem poslanstvu včasih tudi do solz nasmejijo.

Eden od uporabnikov facebooka jim je posredoval fotografijo, s katere je razvidno, da je potrdilo o nakupu e-vinjete nalepil kar na vetrobransko steklo. V zavodu pravijo, da potrdila o nakupu sodijo v predal k drugim dokumentom, ne na vetrobransko steklo. Avtorju pa sporočajo, da Dars za nadzor digitalnih vinjet ne bo več uporabljal daljnogledov, zato lahko papir mirno pospravi.

Kakšne so kazni za tiste, ki e-vinjete ne bodo kupili, in kako bo Dars preverjal, ali jo imate, preberite v tem članku.

E-vinjeta je vezana na registrsko označbo vozila. Ob nakupu morate zato navesti pravilno registrsko oznako in državo registracije vozila ter izbrati e-vinjeto za pravilen cestninski razred. Če se registrska oznaka v sistemu e-vinjete ne ujema z registrsko oznako vozila, ki uporablja avtocesto ali hitro cesto, to pomeni, da cestnina ni plačana. Za pravilnost vnosa registrske oznake in izbiro cestninskega razreda je odgovorna stranka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije