SLIKARSKA KOLONIJA

Navdih in energijo so črpali iz čarobne Panonske vasi (FOTO)

Na likovni koloniji v Tešanovcih je ustvarjalo sedem umetnikov.
Fotografija: Nastala dela so trajna last Panonske vasi in bodo dodana vrednost prijaznim nastanitvenim objektom.
Odpri galerijo
Nastala dela so trajna last Panonske vasi in bodo dodana vrednost prijaznim nastanitvenim objektom.

V Panonski vasi v Tešanovcih, kjer na prvo mesto postavljajo gosta in sploh inovativni turizem, je potekala petdnevna likovna kolonija z naslovom Inda 2021 (Nekoč). Sedem umetnikov, ustvarjali so na temo podeželje nekoč in danes, je navdih črpalo tudi iz čarobne Panonske vasi in Pomurja. Razstavo nastalih del bodo postavili na ogled jeseni, ko pripravijo tudi uradni otvoritveni dogodek.
Likovna kolonija je umetnost približala gostom in širši javnosti. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal
Likovna kolonija je umetnost približala gostom in širši javnosti. FOTOGRAFIJE: Oste Bakal

»V časih, v kakršnih smo zdaj, so inovativne ideje v turizmu še posebno dobrodošle. Temu je bila namenjena tudi prva likovna kolonija, ki smo jo poimenovali Inda. Panonska vas je izjemno priljubljena turistična točka v Pomurju in Sloveniji, z do okolja prijaznimi namestitvami. Čez leto pripravijo številne zanimive poslovne, skupinske in družinske dogodke. Kot pomemben lokalni akter na področju turizma in podjetništva se trudijo doseči prepoznavnost tudi na kulturnem področju, od tod tudi ideja o nadgradnji turizma in inovativni združitvi turizma in kulture. Odločili so se, da pripravijo likovno kolonijo, dogodek, ki bo umetnost približal gostom in širši javnosti,« nam je razložila koordinatorica kolonije Tatjana Mijatović, ki dodaja, da bodo nastala dela trajna last Panonske vasi in bodo dodana vrednost prijaznim nastanitvenim objektom.

Na koloniji je sodelovalo sedem umetnikov: Bogdan Čobal (Maribor), Matjaž Duh (Maribor), Albina Kragelj (Radenci), Jerca Šantej (Sevnica), Viktor Šest (Maribor), Brane Širca (Ljubljana) in Tatjana Mijatović (Radenci), ki je umetnike povezala in ji je bila zaupana koordinacija kolonije. Strokovni vodja srečanja je likovni kritik Mario Berdič.


Tako lastnik Panonske vasi Matevž Kadiš kot koordinatorica in organizatorica kolonije Tatjana Mijatović ter nastopajoči umetniki so obljubili, da bo kolonija postala tradicionalna in bodo vsi prišli tudi prihodnje leto. Gostitelji iz Panonske vasi pa imajo še druge načrte, in sicer si želijo organizirati tudi kiparsko delavnico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije