ČAKALI PET UR ZA PRESTOP MEJE

Naval Slovencev proti Hrvaški, policija poslala opozorilo

Mejo lahko prečkate le, če imate za to nujni razlog.
Fotografija: Gneča na Obrežju proti Hrvaški. FOTO: Dars
Odpri galerijo
Gneča na Obrežju proti Hrvaški. FOTO: Dars

Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je bila še zjutraj daljša kolona, za osebna vozila približno dva kilometra, za tovorna vozila na odstavnem pasu pa približno pet kilometrov. Situacija se v dopoldanskih urah nekoliko umirja, poroča prometnoinformacijski center.

Za vstop na Hrvaško so osebna vozila zjutraj čakala približno uro in pol, tovorna pa več kot dve uri. Trenutno osebna vozila čakajo približno 45 minut, tovorna pa med uro in dvema.

Povečan promet so na Obrežju v smeri proti Hrvaški zaznali že v petkovih večernih urah. Kot poroča Jutarnji list so nekateri na meji čakali pet ur. Iz ljubljanske policijske uprave so sporočili, da policisti izvajajo mejno kontrolo na štirih izstopnih stezah.
 
Preberite tudi:
Jelinčič besni: Ne smem v Maribor, lahko pa grem v Sarajevo?

Na vse voznike so apelirali, da imajo pripravljene dokumente in druga dokazila o nujnosti poti, saj se s tem postopek na mejnem prehodu skrajša oziroma, če pa za potovanje nimajo nujnih razlogov, naj se na pot ne odpravijo. Če oseba, ki ima prebivališče v Sloveniji, na mejnem prehodu nima razloga za eno od izjem iz odloka o omejitvi gibanja za prehajanje občin, ji je izrečena tudi globa.

Potnikom tudi svetujejo, da pred potjo preverijo čakalne dobe na mejnih prehodih in glede na to izbirajo druge, manj obremenjene mejne prehode.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije