ANKETA DELA

Nataša Pirc Musar na prvem mestu, SDS se je izenačila z Gibanjem Svoboda

Anketirani so bili aprila bolj kritični do dela vlade in državnega zbora kakor marca.
Fotografija: Medtem ko priljubljenost Nataši Pirc Musar raste, Robert Golob drsi po lestvici navzdol. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Medtem ko priljubljenost Nataši Pirc Musar raste, Robert Golob drsi po lestvici navzdol. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

V aprilski javnomnenjski anketi, ki jo je za Delo izvedla Mediana, nobeni od vodilnih dveh strank ni podpora niti skokovito zrasla niti strmoglavila. SDS je sicer nekaj pridobila, Gibanje Svoboda pa izgubila, in tako sta stranki zdaj izenačeni.

Danes bi vladajočo stranko izbralo 23 odstotkov od 707 anketiranih (to je skoraj tretjina manj kot v anketi decembra 2022), SDS pa 23,3 odstotka. Anketirani so med drugim izrazili tudi večje nezadovoljstvo z delom vlade, 45 odstotkov jih njeno delo ocenjuje kot negativno ali zelo negativno, le dobra četrtina kot pozitivno ali zelo pozitivno.

Koga bi volili danes? FOTO: Delo
Koga bi volili danes? FOTO: Delo

Anže Logar in Nataša Pirc Musar si delita prvo mesto

Predsednica države je na barometru priljubljenosti politikov dohitela svojega tekmeca Anžeta Logarja, ki je že tretji mesec zapored na vrhu. Sledita jima zdravstveni minister Danijel Bešič Loredan in gospodarski minister Matjaž Han. Premier Robert Golob je zdrsnil na sedmo mesto. Priljubljenost so izgubili tudi člana NSi Matej Tonin in Janez Ciglar Kralj ter vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Najbolj priljubljeni politiki v Sloveniji. FOTO: Delo
Najbolj priljubljeni politiki v Sloveniji. FOTO: Delo

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije