ŠKANDAL BREZ PRIMERE

Nasprotniki cepljenja vdrli v studio RTV, zaposleni na pomoč klicali policiste (VIDEO)

Studia niso želeli zapustiti ...
Fotografija: Nepredstavljivi prizori iz studia RTV. FOTO: Twitter, Barbara Vidmajer
Odpri galerijo
Nepredstavljivi prizori iz studia RTV. FOTO: Twitter, Barbara Vidmajer

Voditeljica Dnevnika na RTV Barbara Vidmajer je na twitterju objavila video, iz katerega je razvidno, da so v tamkajšnji studio vdrli nasprotniki cepljenja z Ladislavom Troho na čelu. Policija pojasnjuje, da je nekaj oseb okoli 20.30 vstopilo v notranjost medijske hiše, pri čemer niso upoštevali navodil varnostnika.

Posredovati je morala policija. Troha je vpil, da bodo ti morali uporabiti silo, če jih bodo želeli odstraniti, neka druga ženska pa, da izvajajo genocid nad narodom.





Očitno je nato policistom množico uspelo odstraniti iz stavbe RTV, pri tem pa so morali uporabiti silo.



V Odmevih so poročali, da je množica že mesece zahtevala programski čas za predstavitev svoje resnice o neobstoju virusa. »Naše delo je bilo zaradi vpitja in žaljivk zelo oteženo,« je dejala Staričeva. Pravi tudi, da že dlje časa opozarjajo na nečloveške razmere dela in pristojne pozivajo, naj jih zaščitijo.

Kasneje se je množica nasprotnikov cepljenja preselila pred vhod, od koder so dogajanje prenašali v živo na facebooku. Skupina Ozaveščenih prebivalcev Slovenije (OZS) je kričala na večje število policistov, ki so od protestnikov zahtevali, naj se razidejo. Temu so se odločno upirali.



Na ljubljanski policiji so nam pojasnili, da je bil okoli 19. ure na Kolodvorski ulici prijavljen protestni shod. Okoli 20.30 je nekaj oseb vstopilo v stavbo tamkajšnje medijske hiše. Pri tem niso upoštevali ukazov varnostnika, zaradi česar so posredovali policisti, ki so zagotovili javni red. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo zoper kršitelje ukrepali skladno z zakonodajo.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije