DOBRA NOVICA

Naslednje tri mesece cena elektrike nižja 

Objavljeno 20. marec 2020 18.41 | Posodobljeno 20. marec 2020 21.45 | Piše: STA, M. U.

Z ukrepom vlada prihaja naproti podjetnikom in gospodinjstvom, ki se te dni soočajo s posledicami epidemije novega koronavirusa.

FOTO: Blažž Samec, Delo
Naslednje tri mesece bo cena električne energije za gospodinjstva in malo gospodarstvo nižja za okoli 20 odstotkov, je po dopisni seji vlade prek twitterja sporočil minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec. »S skupnimi močmi smo našli rešitev, ki bo v teh težkih dneh vsaj malo olajšala skrbi,« je dodal.

Z ukrepom vlada prihaja naproti podjetnikom in gospodinjstvom, ki se te dni soočajo s posledicami epidemije novega koronavirusa.

Državni zbor je na nočni izredni seji po nujnem postopku tudi že sprejel prvi paket zakonov, s katerimi naj bi vsaj nekoliko omilili posledice epidemije za gospodarstvo. Med drugim bo država priskočila na pomoč delodajalcem, ki bodo delavce zaradi motene dobave ali izpada naročil napotili na čakanje na delo doma.
image
FOTO: Shutterstock

Rešitve bodo tudi administrativno razbremenile podjetja, ki se že soočajo s poslovno škodo, zagotovile proračunska sredstva za spopad z epidemijo, prav tako pa bo država v primeru zaostritve razmer lahko zagotovila nemoteno oskrbo s hrano.

Državni svetniki so sklenili, da ne bodo izkoristili možnosti veta na sveženj sprejetih interventnih zakonov, da bodo zakoni čim prej stopili v veljavo.
Deli s prijatelji