MOČAN VETER IN POPLAVE

Napovedi so se uresničile, ponoči prebivalce prebudila sirena za nevarnost

Začelo se je okoli 4. ure.
Fotografija: Državo so zajele obilne padavine. FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Državo so zajele obilne padavine. FOTO: Pixabay

Napovedi Agencije RS za okolje (Arso), da bodo v noči na soboto večji del države zajele obilne padavine in da bo poplavljalo morje, so se uresničile.

Piran je poplavilo tudi novembra. FOTO: Leon Vidic, Delo
Piran je poplavilo tudi novembra. FOTO: Leon Vidic, Delo
Ob 4.13 je zaradi močnega južnega vetra in visokega plimovanja morje pričelo poplavljati najnižje dele obale v Piranu, zato je bila sprožena sirena javnega alarmiranja z znakom (opozorilo za nevarnost), poroča uprava za zaščito in reševanje.

Ob približno enakem času so na območju Spodnjega Slemena v občini Selnica ob Dravi gasilci PGD Slemen s cestišča odstranili dve podrti drevesi.

Okoli 4.45 je v hiši v Mali vasi v Bovcu meteorna voda stekla iz zgornjega v spodnje nadstropje. Posredovali so gasilci PGD Bovec.

Tudi danes močnejši nalivi

Danes bo oblačno, padavine se bodo postopno razširile proti vzhodu. Vmes bodo močnejši nalivi, lahko tudi zagrmi. Na območju Julijskih Alp se bo meja sneženja popoldne spustila do nadmorske višine okoli 800 m. Pihal bo okrepljen južni do jugozahodni veter. Temperature bodo od 10 do 16, na severozahodu od 3 do 7 stopinj Celzija.

Ponoči bo dež prehodno ponehal, od severa se bo delno zjasnilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, na severu okoli 0, na Primorskem okoli 10 stopinj.

Jutri zjutraj bo v zahodnih krajih znova pričelo deževati, padavine pa se bodo dopoldne razširile nad večji del države. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 800 in 1200 m. Zapihal bo veter severnih smeri. Popoldanske temperature bodo od 3 do 8, na Primorskem okoli 12 stopinj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije