VDRLI V STUDIO

Rosvita Pesek po napadu na RTV: Smo kot talci v lastni hiši

Voditeljica Odmevov Tanja Starič je dejala, da so zanikovalci virusa že mesece zahtevali svojih pet minut na televiziji.
Fotografija: Rosvita Pesek. FOTO: Zaslonski posnetek, RTV Slovenija
Odpri galerijo
Rosvita Pesek. FOTO: Zaslonski posnetek, RTV Slovenija

Zvečer je Slovenijo pretresla vest, da je množica nasprotnikov cepljenja vdrla v RTV-studio, kjer so kričali, da medij sodeluje pri genocidu človeštva. Ladislav Troha je v notranjosti policiste pozival, naj uporabijo silo, če jih želijo odstraniti od tam.

V Odmevih so poročali, da je množica zanikovalcev virusa že mesece zahtevala programski čas za predstavitev svoje resnice o neobstoju virusa. »Naše delo je bilo zaradi vpitja in žaljivk zelo oteženo,« je dejala voditeljica Tanja Starič in dodala, da že dlje časa opozarjajo na težke delovne razmere in pristojne pozivajo, naj jih zaščitijo. Generalni direktor Andrej Grah Whatmough je že napovedal, da bodo na RTV poostrili varnost javne televizije.
 

»To je napad na medije, novinarstvo in demokracijo«


Na twitterju že dežujejo odzivi, ki napad na RTV ostro obsojajo. Da naj zaposlene in goste na nacionalki zaščitijo, pristojne pozivajo tudi v Društvu novinarjev Slovenije. »Napad na javni medij ni samo napad na novinarstvo, ampak je napad na temelje demokracije,« so zapisali.

Oglasila se je tudi Rosvita Pesek, ki pravi, da je vsak teden isto in da so kot talci v lastni hiši.



Odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Manica J. Ambrožič je dejala, da gre za nedopusten napad na medije, novinarstvo in demokracijo. S podobnimi besedami se je na napad odzvala njena kolegica s Pop TV Tjaša Slokar. Nekdanji minister Žiga Turk pa je vprašal, ali gre za iste ljudi, ki so pred parlamentom pljuvali poslance. Notranji minister Aleš Hojs je obsodil napad, a meni, da so za to zaslužni tudi posamezniki, ki se upirajo protikoronskim ukrepom.








 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije