IZPAD ELEKTRIKE

Največje martinovanje prekinil mrk, prireditelji odgovarjajo

Trg Leona Štuklja se je znašel v trdi temi.
Fotografija: Martinovanje v Mariboru je prekinil mrk. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Martinovanje v Mariboru je prekinil mrk. FOTO: Mediaspeed

MARIBOR – V ponedeljek, 11. novembra, je v štajerski prestolnici že 36. leto zapored potekalo martinovanje. Točno ob 11.11 se je v Mariboru začel praznik na god sv. Martina.

Martinovanje v Mariboru je sicer eno največjih enodnevnih javnih martinovanj v Sloveniji, ko se v štajerski prestolnici zbere tudi 20.000 tisoč obiskovalcev iz Slovenije in tujine.

Tudi letos so se številni obiskovalci prišli zabavat in pokusit kapljico rujnega. Na Trgu Leona Štuklja so nastopili  Poskočni muzikanti (ob 15. uri), skupina Dejan Vunjak & Brendijeve barabe (ob 18. uri), ob 20. uri pa so nadaljevali zabavo z glasbo Radia Maribor.

Prireditev, ki se običajno konča ob 21. uri, pa je nekaj po 20. uri prekinil električni mrk.

Za pojasnilo smo prosili prireditelje, ki so nam odgovorili: »Do izpada elektrike na prireditvi 36. Martinovanje v Mariboru 2019 je prišlo zaradi napake na električnem omrežju. Organizator prireditve Zavod za turizem Maribor - Pohorje je nemudoma stopil v stik s podjetjem Elektro Maribor, ki je napako popravilo. Za dodatna pojasnila o razlogu za izpad elektrike se prosimo obrnite na podjetje Elektro Maribor.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije