KORONAŠTEVILKE

Najslabši dan za Slovenijo od začetka epidemije: kar 1.663 okuženih

Po včerajšnjem rekordu smo zabeležili novega. Pozitivnih skoraj 27 odstotkov vseh odvzetih vzorcev.
Fotografija: V Sloveniji velja omejitev gibanja od 21. ure zvečer do 6. ure zjutraj. FOTO: Voranc Vogel, Delo
Odpri galerijo
V Sloveniji velja omejitev gibanja od 21. ure zvečer do 6. ure zjutraj. FOTO: Voranc Vogel, Delo

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj ob 21.02 na twitterju napovedal, da bodo covid številke še nekaj časa neizogibno visoke. Podatka o novih okužbah z virusom sars-cov-2 sicer ni navedel (dan prej je o postavljenem rekordu javnost obvestil prek twitterja ob 21.08).

Trenutne razmere. FOTO: A. L.
Trenutne razmere. FOTO: A. L.

Po poročanju sledilnika covid 19 so v zadnjih 24 urah, torej v sredo, potrdili 1.663 novih pozitivnih primerov (opravljenih je bilo rekordnih 6.215 testov, kar pomeni, da je skoraj 27 odstotkov vseh vzorcev pozitivnih). Že drugi dan zapored torej »izboljšujemo« rekord, kar nikakor ni dobro.

S pet pokojnih na devet

​Umrlo je pet oseb, je prvi poročal sledilnik covid 19, kasneje pa je vlada v uradnih podatkih objavila še višjo številko, in sicer, da je umrlo devet ljudi. Dan prej je vlada najprej poročala o osmih smrtih, iz uradnih javno objavljenih podatkov ministrstva za zdravje pa je bilo kasneje razvidno, da je umrlo kar deset ljudi.

Trenutne epidemiološke razmere. FOTO: A. L.
Trenutne epidemiološke razmere. FOTO: A. L.

Včeraj je vlada sporočila podatke za torek, ko so zaznali 1.503 okužbe. Proti večeru je štab civilne zaščite Notranjske pripisal, da so jih po pregledu vseh torkovih vzorcev obvestili o dodatnih 11 okužbah. Več o tem v članku Številke, ki so jih sporočili popoldne, so zvečer drugačne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije